Özel: Kılıçdaroğlu’nun kurmay aklından yoksundu

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayda birinci turdan sonra Kılıçdaroğlu’yla aralarında geçen anları anlattı. Özel, Kılıçdaroğlu’nun kurmay aklının olmadığını söyledi.

Özel: Kılıçdaroğlu’nun kurmay aklından yoksundu
Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, kurultay akşamında yaşananlara ilişkin konuştu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Özel, birinci turdan sonra Kılıçdaroğlu’nun elini kaldırmaya geldiğini ama etraftakilerin kendisini engellediğini söyledi. Özel ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun kurmay aklından yoksun olduğunu belirtti. Saymaz’ın röportajından ilgili kısım şöyle: 

KILIÇDAROĞLU, ÖZEL’İN ELİNİ KALDIRACAKMIŞ

Kılıçdaroğlu, ilk turdan sonra çekilmek istiyor ancak vazgeçiri­liyor. O akşam ne oldu?

Kemal Bey etrafındakilere “Öz­gür partimizin evladı, partimiz ona emanet” demiş ve salona doğru yola çıkmış. Bana Ekrem Bey’den telefon geldi, “Genel başkan elini kaldıracak gel” dedi. Gittik, odada oturuyorum. Odada genel başkanın kurmayları var­dı. Tartışma vardı, ben gelince kesildi. Genel Başkan yaklaşınca karşılamak için ayağa kalktım, “Biz karşılayalım” dediler. “Herhalde konuşacakları var­dır” dedim. Elimi kaldırmaya gelmesini bekliyorum. Birlikte sahneye çıkaca­ğız diye bilgilendirdiler beni. Odada İmamoğlu da var. Divan başkanının odasıymış orası.

Özel: Kılıçdaroğlu'nun kurmay aklından yoksundu

Kemal Bey, büyük bir ekiple geldi, odanın kapısında durdular. Girmeyip, ileride bir odaya girdiler. Öyle olunca şaşırdım. Beni o odaya çağırdılar. Odada 40-50 kişi var. Genel başkan­la el sıkıştım, hatır sordu. Bağrışma başladı. “Seçimi alacağız. Bizi böyle bırakamazsın” diye. Sonra danışma­nını (İmambakır Üküş’ü kastediyor) görünce Ekrem Bey’e “Çıkıyorum” dedim. “Haklısın” dedi. “Partiyi bunlara bırakamazsın” gibi bir laf duyunca, baktım ki iş kötüye gidebilir. Duymamam gereken şeyler duyuyo­rum. İçlerinde birlikte devam etmemiz gerekecek arkadaşlar var.

Kemal Bey tepki veriyor muy­du?
 

Kemal Bey’i göremiyordum. Ku­şatmışlardı, birlikte ona doğru hamle yaptılar. El sıkıştık, çekildim. Kenarda duranlar sardı Kemal Bey’i. Devam kararı almışlar.

Üküş, ‘Çekilmiyoruz, izin vermiyoruz” diyor. Kılıçdaroğlu dinliyor. Üküş’ün resmi sıfatı yok. Tuhaf değil mi?

Üzüldüm. Bahsedilen kişi (Üküş) kampanya boyunca bana hakaret etti. O kişiye yakıştı ama partiye yakışma­dı.

“KEMAL BEY, KURMAY AKLINDAN YOKSUN”

Ne olsun isterdiniz?

Kemal beyi, elimi kaldırmış kabul ediyorum. Çünkü o niyetle geldi. Kemal Bey, kurmay aklından yoksun­du. Kurmay dediğin, lider ve partinin faydasını birlikte gözetir. Bunu yapa­bilecek bir ya da iki kişi vardı yanında. O gece o arkadaşları göremedim. Kur­may aklından yoksun olunca öyle bir sonuç çıkıyor. Gerçek bir kurmay, lider birinci turda salt çoğunluğun altında kaldıysa rakibin elini kaldırtır. Kemal bey kendi hissiyle bunu yapmaya geldi ama engellediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.