Özay İlhan: “İlimizin Bütün Kaynakları Azınlık Bir Grubun Emrindedir”

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak adayı Özay İlhan tarafından seçimlere dair ilk açıklama yapıldı.

Özay İlhan: “İlimizin Bütün Kaynakları Azınlık Bir Grubun Emrindedir”
VAN
Yayınlama: 17.02.2024
A+
A-

Önemli açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan; Bu görev ağır, zor ve sorumluluk isteyen bir görev. Şuanda halen İliç’te toprak altında kalan 9 tane işçi kardeşimiz çıkarılmayı bekliyor. Üzerlerinde 10 milyon metreküp toprağın olduğu ve bunun içinde 9 canımıza ulaşmak için 400 bin adet kamyonun gerektiği bir ortamda bu duruma sevinmek güç. Canlarımız gidiyor, ülkemizin yeraltı kaynakları adına yer üstü ve yer altında ne varsa satılıp, yakılıp, yıkıldığı bir dönemdeyiz. Van, Türkiye’nin en büyük kentlerinden biri olmasına karşın, gelişmişlikte yaşanılabilirlikte ve kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasılada en sonlarda olan bir şehirdir. 13 bin küsür insanın VASKİ tarafından sularının kesildiği, icralık olduğu bir şehirdir. İnsanların en temel ihtiyaçları olan suya bile ulaşamadığı su parasının Türkiye’de en pahalı olduğu şehirdir.

Böyle bir şehirde sokağa çıktığınızda milletin parasının nasıl çarçur edildiğini Bilboard Belediyeciliği yapanlarda görebilmekteyiz. Bunu açık ve net ifade etmek isterim ki sorunun kaynağı olanlar çözüm üretemez. Çözümün asla parçası olamazlar. Bugün ilimizin bütün kaynakları azınlık bir grubun elindedir. Son aylarda başta büyükşehir ve İpekyolu olmak üzere nerdeyse tüm belediyelere yandaşlar işe alınmakta bankamatik memurlarıyla belediyeler doldurulmaktadır.

Yine bunun yanında uygulama otelimiz adeta iktidar partisinin belediye başkan adaylarının ofisi, restoranı, yemekhanesi, milleti ağırladığı oteli haline gelmiştir. Sorunlarımız saymakla bitmeyecek kadar çok, derdimiz çok büyüktür. Geldiğimiz noktada ilimizde 20 yıldır özelliklede son 8 yılı kayyum olan bir anlayışla yönetim yapılmaktadır. Bu yönetimde vali valilik mi yapacak, belediye başkanlığımı yapacak, kaymakamlık mı yapacak belli olmayan bozuk bir düzenin içerisindeyiz. Bu bozuk düzene son vermek için yola çıktık. İlk günden beri bu memlekette hep şunu söylediler; 2 parti arasında seçim vardır diye. Evet bu iki partiden biri Saadet Partisi ve diğerleridir. Bundan asla ve asla kuşkunuz olmasın. Hepsi birbirinin fotokopisi olan aynı zihniyet, aynı anlayıştır.

Şehrimizin merkezindeki ucubeler en basitinden şehrimizin merkezine diktikleri bir AVM ucubesi. Hemen arkasında yaptıkları sözde otopark, AVM, ne idiğü belirsiz ucubeler ve depremden bugün hala yıkılmayı bekleyen harabe yapılar ve de bu sakat yapılar içerisinde yaşayan insanlarımız. Gelecekte bir deprem yaşansa 2011 yılında yaşanan bir depremden daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalacak bir çarpık kentleşme, bir bozuk düzen söz konusu 30 yıl, 40 yıl, 50 yıl geriye gittiğimizde aynı caddeler aynı sokaklar hepsi yine aynı. Adeta bir köy bir mezra görünümünde olan Van görüntü itibariyle köy ama sözde bir büyükşehirdir. Van’ın özde bir büyükşehir olması için yeniden topyekün elden geçmesi ve adil yönetilmesi için bir yola çıkıyoruz. Allah bizleri bu yolda mahcup etmesin” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.