(Öykü)

Yayınlama: 12.02.2024
A+
A-

İsrail’in Gazze’,ye saldırısından sonra geceleri uyumaz olmuşum..geç saatlere kadar haberleri izler, izleyince de canım sıkılır uyuyamam doğru düzgün..o yana bu yana döner durur en nihayet ne vakit uyuduysam artık..
Sabah biraz geç uyanmışım.
Oysa önemli bir gündü bu gün.
Duş alıp apar topar bir kahvaltı ile gecistirmem ve iş yerine geç kalmamam gerekiyordu.
Yağlı saçlarımı yikarken aklıma Doktorumun söyledikleri gelmisti; çok stres yapmamam gerektiğini bu yüzden yağ ve kepek bağlayan saçımı kurtarabilmem için iyi bir şampuan kullanmam gerektiğini.vs.vs..
Bir kaçının adını da saymıştı sağolsun; Head Shoulders, Clear, palmolive veya Pantene..
Dönüşümlü alıyorum bunları ..deniyorum..denedikce kullaniyorum..kullandıkça saçlarım parlıyor, parladıkça da özgüvenim artıyor .
Mutfak masasına bir sofra kurup kahvaltımı ayakta yapıyorum..Sabahları Çay sevmem ,..Dolaptan hep bulundurduğum Coca- Cola, Sprint Calve.. yanına çok iyi gittiğini düşündüğüm Burger King’ ten verdiğim sipariş köftelerle alel acele karnımı doyuruyor,
banyoya koşuyorum.
Dişlerimi fırçalıyorum .
Geç kalmamak lazım önemli bir gün bugün.
**
Signal dis macununu yumuşacık Colgate fırçaya sürerken Emre geliyor aklıma..Geçen yıl yine bugünlerdi..Arkadaşlarının getirdiği Nutella’yı bir türlü ekmeğine sürememiş, yanında oturan sıra arkadaşı Ayşe yardımcı olmuştu.Belki ki çocukcağız daha önce hiç denememişti.

***
Takım giymeliydim.
Bugun önemli bir gün!
İnce çizgili Vakko kravatımı seviyorum ama her bağlamada sıkıntı yaşıyorum..Nedense ezilecek korkusuyla boğumunu çok sıkmak istemiyorum.o zaman da biraz gevşek duruyor ama gösteriyor kendini. ..sonuçta O büyük bir marka ..
…….
Çayımı,kahvemi iş arasında içerim..
Dolabımda yeşil çay, hazır kahvem bulunur her zaman.Jacops ismi bana daha yakın geliyorsa da Nestle’nin tadı, kokusu bir başka ..
Her arada bir tane içmezsem tadım kaçıyor.

**
Hızlı hızlı hazırlanırken Telefonum çalıyor..Bakmadan, arayanın Samet olduğunu biliyorum.Her sabah işe giderken onu da alıyorum,..
Yeri gelmişken bu iPhone’e ma bayılıyorum helal olsun verdiğim onca paraya! değiyor fazlasıyla.. bildigim bilmedigim cok özelliği var ama Kişiye göre zil sesi ayarlıyorsun ya, süper! bak işte mesela Samet; ilginç bir arkadaş.bu yüzden bende onun zil sesine ilginç bir müzik koydum.
Murat Kekilli’nin “Yıkılasın İsrail”i çalınca hemen biliyorum ki “Samet” arıyor.
****
Giymek için ayakkabılarıma uzandığım da biran değiştirilmiş olduğu hissine kapılmışım.. çünkü benim “ADİ”markalı bir ayakkabım yoktu..Raftan aldığım bezle sildigimde, altından “DAS” ‘ını görünce rahatladım.İndirimden almıştım ama yine de epey değerliydi benim için..
Sahi bu aralar bir çok ürün indirime girdi ya.epey de büyük oranlarda..iyi fırsat.asla kaçırmamalıyım.Sonuçta dar gelirli bir Bordro mahkumuyum.
***
Arabam Yerli ve eski ..en az üç marştan sonra calistirabiliyirum böyle soğuk havalarda..tüm arkadaşlarda iyi arabalar var ya bu beni baya düşündürüyor ama şimdi değil.. kafaya koydum bu yaz degistirecem..gerekirse Kredi kullanacam ama illaki alacam yıldızlı veya şimşek li bir araba.
*”
Samet’le Yol boyunca Akşam ki İsrail zulmünü konuştuk..ne olacak? nasıl bitecek? Onca çocuk ölürken dünya neden suskun..? Niye hiç kimse bir şey yapamıyor..??
**
İşyerine vardık..
Samet Elindeki poşetlerle yürürken arkasından söylenmişim..Ya ne kadar cömert bir arkadaş ne bulduysa doldurmuş poşetlere ; Cappy meyve suları ,Milka çikolatalar Algidalar, Magnumlar..neler neler.
Ben ise rahattım çünkü tüm çocuklarıma köfte siparişi vermiştim. yarım saat içinde burda olur hemde en sevdikleri yerden söylemişim; McDonalds’tan..
Aslında King’in köftesini daha çok severim ama çocuklar için baharatı biraz fazla .. Üstelik Mc’ta Cola ile patates Cipsler bedava!.
Her yıl bu gün bu merdivenleri çıkarken yine aynı heyecanı yaşarım..
….
Sınıfa girerken tüm çocukların o heyecanlı ve sevgi dolu
“Günaydın öğretmenim”.. deyişiyle kendime geliyorum.
“Günaydın Çocuklar”
“YERLİ MALI HAFTANIZ KUTLU OLSUN.”

Yazarın Son Yazıları
21.02.2024
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.