O kare dünya basınında: Böyle yorumladılar…

Erdoğan ve Musk’ın görüşmesi dünya basınında manşetlere taşındı. Erdoğan’ın Musk’a yaptığı fabrika çağrısı ve TEKNOFEST davetine yer verildi.

O kare dünya basınında: Böyle yorumladılar…
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

ABD’de Elon Musk’ın Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası Türkevi’nden dışarı çıktığı anlarda elindeki kitaplar dikkat çekti. Söz konusu kitapların Erdoğan tarafından hediye edilen ve kendi yazdığı bir kitap olan “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” ile İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım” olduğu öğrenildi.

O kare dünya basınında: Böyle yorumladılar...

TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın 7’nci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Başkan Erdoğan’ın Musk ile görüşmesi gündemine düştü. Reuters haber ajansı gelişmeyi “Erdoğan, Musk’tan Türkiye’de Tesla fabrikası kurmasını istedi” sözleriyle duyurdu. Musk’ın 7. fabrika için Türkiye’nin en önemli adaylar arasında olduğunu belirttiğine dair de not düşüldü.

O kare dünya basınında: Böyle yorumladılar...

Hindistan gazetesi olan Deccan Herald da gelişmeyi manşetine taşıyan gazeteler arasında oldu. Aynı zamanda Başkan Erdoğan’ın ABD’deki konuşması sırasında Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdiğinden de bahsedildi.

TEKNOFEST DAVETİ

Al Arabiya News Başkan Erdoğan’ın isteğini “Yedinci fabrikanın Türkiye’de kurulmasını istedi” sözleriyle duyurdu.

Yunan medyası da gelişmeye geniş yer verdi. Skai Başkan Erdoğan’ın talebinden bahsederek ayrıca kendisinin Elon Musk’ı TEKNOFEST’e davet ettiğini de söyledi.

In.gr ise görüşme sonrası Erdoğan’ın açıklamalarına yer verdi. Haberde Başkan Erdoğan’ın Türkiye’nin başarıları hakkında Musk’a bilgi verdiğine vurgu yapıldı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.