Mülakatın kaldırılmasını bekleyen öğretmenlere 550 saatlik program şoku!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun detaylarını ve planlanan yeni atama sistemini açıkladı.

Mülakatın kaldırılmasını bekleyen öğretmenlere 550 saatlik program şoku!
A+
A-

Yeni kanuna göre okulu bitirip KPSS’yi kazanmanın artık yeterli olmayacağını belirten Bakan Tekin, adayların Milli Eğitim Akademisi’nin 550 saatlik programında da başarılı olurlarsa atanabileceğini belirtti.

Milyonlarca atama bekleyen öğretmen, mülakatların kaldırılmasını istiyor ve bu konuda açıklanacak kararı bekliyorlardı. Fakat öğretmen adayları umduklarını bulamadı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda devrim niteliğinde düzenlemeler yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin öğretmen olmak için KPSS’yi kazanmanın yeterli olmayacağını açıkladı.

Öğretmenlik Meslek Kanun Taslağı’nı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığındaki kurula sunduklarını belirten Bakan Tekin, kısa süre içerisinde taslak üzerinde görüşmelerin başlayacağını, görüş ve öneriler doğrultusunda revize edileceğini söyledi.

Bakan Tekin, ” Türkiye’de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, öğretmenlerin hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu düzenleyen kanun için ‘Devrim niteliğinde’ diyebiliriz. Anayasa Mahkemesi bu kanun ile ilgili bir iptal kararı verdi. İptalin ardından kanunun yeniden ele alınması gerektiğine karar verdik. Hazırladığımız taslak metnin başlıklarını vereceğim ama bunlara kurulda ilaveler, çıkarmalar olabilir. Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak” dedi.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.