Meteorolojiden Van için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Van ve bölge illerinde kuvvetli yağışın beklendiği belirtildi. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve...

Meteorolojiden Van için kuvvetli yağış uyarısı!
VAN
Yayınlama: 07.04.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Van ve bölge illerinde kuvvetli yağışın beklendiği belirtildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Hakkâri, Muş, Bitlis ve Van’ın güney ilçelerinde yağışların zaman zaman kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması tahmin edilmektedir.  Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında ise yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) şekilde esmesi beklenmektedir” denildi.

Bölgede yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan ve yetkililerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Hakkâri, Muş, Bitlis ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği,  ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.