Mersin’de başlayan TransAnatolia yarışı Van’da sona erdi

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan ve finali Van’da yapılan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün ödül töreni yapıldı.

Mersin’de başlayan TransAnatolia yarışı Van’da sona erdi
VAN
Yayınlama: 08.09.2024
A+
A-

Yarışa, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Belçika, Romanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve Büyük Britanya’dan katılım sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun desteğiyle düzenlenen yarışta, yerli ve yabancı 91 sporcu yer aldı. Erek Dağı eteklerindeki Keşiş Gölü’nün bulunduğu bölgede start alan yarışmacılar, zorlu parkuru geçerek Van Müzesi önündeki kamp alanına ulaştı.

“Van kadim bir kent, Vanlılar asil ve misafirperverdirler”

Sporcuların tanıtılıp günün anısına madalyalarının verilmesinin ardından konuşan Van Valisi Ozan Balcı,  “TransAnatolia Rally Raid’in finişini Van’da yapmak bizi çok mutlu etti. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinlik ilimize enerji verdi. Biz bu etkinliğin gelecek yılda da ilimizde yapılmasını bekliyoruz. Van kadim bir kent, Vanlılar asil ve misafirperverdirler. Bu etkinliğin Van’da yapılması için İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın özel desteği oldu. Kendisine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şunu ifade etmek istiyorum. Bu sporcularımız ‘14 farklı ilden toprak, çamur getirdik’ diyorlar. Biz şöyle inanırız. Memleketi, milleti sevmek, sadece insanlarıyla sevmek değildir. Bir memleketi milleti sevmek, dağlarıyla taşlarıyla, ormanlarıyla, akarsularıyla, gölleri, ırmakları,  nehirleri, manileri, türküleri, ninnileriyle ve sizin ifadenizle tozuyla çamuruyla sevmektir.” dedi.

Vali Balcı, daha sonra ilk üçe giren sporcuların ödüllerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene Vali Yardımcısı İbrahim Gültekin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Jesmin Ekedal, Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, Gençlik Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.