Memurlar zamlı maaşları almaya başladı, sıra farkta

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması ile memurlara seyyanen artış yapılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması içeren kanun Resmi Gazete’de yayımlandı.

Memurlar zamlı maaşları almaya başladı, sıra farkta
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

MİTHAT YURDAKUL Ankara – Memurlar dün itibarıyla zamlı maaşlarını almaya başlarken, 1-14 Temmuz arası günler için farkları ile 8.077 TL’lik seyyanen zammın ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek ek bordrolarla memurların maaşlarına yansıtılması planlanıyor. Memurlar, 8.077 TL’lik seyyanen zam için ise ayrıca fark ödemesi almayacak.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de aylıklarını yüzde 25 zamlı olarak alacak. Emekli Sandığı kapsamında emekli olanlar, yasadan önce hesaplanan aylıklarını 1 Temmuz ile 5 Temmuz arasında almıştı. Emekli memurlar için oluşan zam farkı, daha sonra duyurulacak tarihte hesaplara yatacak. Normalde yüzde 17.55 oranında zam alacak olan emekli memurların aylığı da, yasalaşan düzenlemeyle zam oranı yüzde 25’e tamamlanacak. 8.077 TL’lik seyyanen zam ise emekli memurları kapsamayacak.

SGK, Bağ-Kur emeklisi ne oldu?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 25’lik zamlı aylıkları ise aylıkların alındığı aynı dönemde yansıtılacak. SSK emeklileri Temmuz’un 17’siyle 25’i arasında, Bağ-Kur’lular ise ayın 26’sıyla 29’u arasında aylıklarını alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için fark ödemesi oluşmayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.