Memur-Sen Van İl Temsilcisi Uca DEMLİ belediyelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Memur-Sen Van İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, DEM Partiye geçen Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle ilgili önemli konulara değindi.  

Memur-Sen Van İl Temsilcisi Uca DEMLİ belediyelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu
VAN
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Mehmet Ali Uca, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Van’da kazanan belediyelerin hareket alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar…

İŞTEN ÇIKARMALAR

Belediyelerde işten çıkarmalarla ilgili konuşan Uca, “İşten çıkarmalar ile ilgili atılan adımlar, kimden gelirse gelsin doğru değildir ve hiçbir belediyede görmek istemeyeceğimiz bir garabettir. Bu nedenle Van özelinde tüm belediyelerin bu konuda hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyor, hiç kimseye böyle bir haksızlığın yapılmasını istemiyoruz” dedi.

SENDİKAL TERCİHLERE YAPILAN MÜDAHALE

DEM Partisine geçen belediyelerde çalışanların sendikal tercihlerine müdahale edildiğini belirten Uca, “Gördüğümüz kadarıyla ilimizdeki belediyelerde hızlı bir şekilde çalışanların tercihleri görmezden gelinmekte, baskı ve mobbing uygulamalarıyla kişilerin sendikal tercihleri sabote edilmektedir. Belediyelerde görev yapan üst ve alt yöneticilerden özellikle üyelerimize yönelik yapılan baskılardan vazgeçmeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Bu konudaki baskılara devam edildiği takdirde hem yapılacak olan basın açıklamaları ile hem de yasal boyutta her türlü girişimi üreteceğimizden kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

ÜST DÜZEY ATAMALAR VE GÖREVDEN ALMALAR 

Belediyelerde yapılan üst düzey atamalar ve görevden alınan üst düzey yöneticilerin pasifize edilmeleri hususuna değinen Uca, “Yapılan yeni atamalarla ilgili hiç bir belediye yöneticisi eleştirilmemeli, bu konuda her yönetici istediği kişilerle birlikte çalışma hakkına sahip olmalıdır ve bu yıllardan beri böyle olagelmiştir. Ancak önceki dönemde çalışan yöneticilerin tamamen pasifize edilerek kiminin tamamen işlevsiz hale getirilmesi, kiminin kendi alanları dışında çalıştırılması ve kiminin de farklı merkezler ve noktalara sürülmeleri doğru bir yaklaşım değildir. Hele hele özellikle teknik bilgi gerektiren konularla ilgili alanlarda konuya hâkim olmayan liyakatsiz insanların göreve getirilmesi bir intihar olacaktır” diye konuştu.

KAPATILAN KURSLAR

Belediyeler tarafından açılan ve toplumun teveccüh gösterdiği kursların bir kısmının kapatıldığı söylentilerinin kendilerine ulaştığını aktaran Uca, “Özellikle her mahallede tüm vatandaşlarımızın ulaşmakta kolaylık yaşadığı, özellikle dezavantajlı bireylerin gelişimlerine katkı sunan ve dini değerlerimizin yaşatılması noktasında açılmış olan kursların sırf Kayyum Belediyesi açtı diye kapatılması ile ilgili atılan adımlar da kesinlikle iyi niyetli bir adım değildir. Bu konuda belediyelerin daha rasyonel düşünerek toplumsal faydayı önceleyecek hareket alanları çizmelidir” dedi.

BELEDİYELERİN BORÇLARI

Kamuoyu ile paylaşılan belediye borçları hakkında da konuşan Uca, “Borçlarla ilgili verilerin, doğru olmadığıyla ilgili basına yansıyan bazı açıklamalar oldu. Okuduğumuz boyutuyla sadece Büyükşehir Belediyesine ait olduğu belirtilen 8,5 Milyar lira borcun aslında 6 Milyar lira olduğu, ayrıca Vaski Genel Müdürlüğünün de 2 Milyar lira borcunun olduğudur. Ayrıca belediyenin toplam 6 Milyar liralık borcunun 5 yıla yayılmış şekilde geri ödemeli ve faiz, SGK ve vergi giderlerinin de miktara dahil olduğu basında paylaşıldı. Ben bu paylaşımların ileriki zamanlarda, biz Van’a hizmet etmek istedik ama çok borcumuz olduğu için hizmet edemedik mantalitesini insanlara duyurup ön almaya çalışmak olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ÖNCEKİ DÖNEM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ VE VAN VALİSİ OZAN BALCI’NIN EĞİTİM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve aynı zamanda Van Valisi Ozan Balcı’nın yaptığı çalışmaları da değerlendiren Uca, şunları söyledi:

“Valimiz Sn. Dr.Ozan Balcı döneminde Van halkı tarafından da olumlu yorumların yapıldığını öncelikle belirtmek istiyorum. İlimizin özellikle eğitim alanında ciddi projelerle desteklendiğini hep birlikte gördük. Çok sayıda halk kütüphaneleri, tüm okullara donatlarıyla birlikte kütüphaneler, etüt merkezleri, okulların bir kısmına müzik ve resim atölyeleri, belediye bütçesi üzerinden 100’ün üzerinde gelişmiş şartlarda yeni anaokulunun yapılması, yine belediye bütçesi kullanılarak birçok okulda yapılan onarımlar, bir çok okula kültürel faaliyetler için folklor malzeme desteği, 500’e yakın köy ve merkezi okulda WC yapım ve onarım desteği, öğrencilere kırtasiye desteği, 100’e yakın kadar okula öğretmenler odasının tefrişatı desteği,  okulların bahçesi ve çeşitli parklarda 200 civarında oyun park desteği, özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik eğitimsel ve donanımsal destekler, sportif faaliyetler nedeniyle il dışına çıkan öğrencilerimize araç desteği, Diyabetli öğrencilere dağıtılmak üzere sensörlü ölçüm cihazı desteği, Spor-Van projesiyle bütün okullara spor malzemeleri, bir çok okula spor sahalarının yapımı ve yüzme havuzları desteği, Kitap-Van projesiyle bütün okullara ve bütün öğrencilere tarihi miktarda kitap desteği, okulların doğalgaz dönüşümleri için yapılan destekler, ADEM merkezlerinin bütün mahallelere kurulmasıyla özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik her alanda açılmış kurslar desteği gibi belediyelerin en büyük sorumluluklarından olan onlarca eğitim desteğini sayabiliriz.”

BELEDİYECİLİK ANLAMINDA YETERİ KADAR ÇALIŞMA YAPILDI MI?

Ozan Balcı döneminde yapılan belediye çalışmaları hakkında konuşan Uca, “Öncelikle eğitim alanında yapılan çalışmalar da belediyecilik hizmetlerinin önemli bir parçası olduğunu söylemek istiyorum. Diğer belediyecilik hizmetlerinin unsurları alanım dışı olduğu ve detaylı bilgiye sahip olmadığım için belirtemeyeceğim ama büyükşehir belediyesinin yayınlamış oldukları faaliyet raporlarından gördüğümüz kadarıyla asfaltlama, köylere içme suyu götürme, içme suyu isale hatlarını yenileme, sahil yolu, yeni parkların kazandırılması, atık merkezinin kurulması, belediyeye kazandırılan yolcu otobüsleri ve diğer hizmet araçları gibi adımların atıldığını görebiliyoruz. Hangi konumda olursa olsun hiç kimsenin hata yapmaması mümkün değildir. Yöneticilik süreci içinde yöneticinin, birçok yaptığının yanında yapamadıkları da vardır elbette ama yapıcı eleştiriler ve hedefe ulaştıracak yönlendirmelerle Van’ımızın hak ettiği yere geleceğinden hiç şüphem yoktur” şeklinde konuştu.

HİZMET ODAKLI BİR SÜREÇ İŞLETİLMELİDİR

Uca, “Bana göre hizmetin kapılarını ardına kadar açma, Van’ımızın bekleyen sorunlarını çözme ve gayret gösterme zamanıdır. Daha önce yapılan çalışmaları görmezden gelmek yerine seçmenlerin güvenini boşa çıkarmamak adına seçilen kişilerin seçmenlerinin verdikleri destekleri unutmadan hizmet odaklı bir süreç işletmelidirler. Sözünü ettiğimiz öneri ve uyarılar ekseninde ayrıştırıcı değil birleştirici bir rol üstlenerek Van’a hizmet ekseninde çaba göstermelerini bekliyoruz. Borçların bahane ederek şimdiden ‘Hizmetsizlik Eylemi’ yapma peşinde olunursa, vatan ve milletin hassasiyetlerini germe peşine düşülecekse, dini değerlerimizi ve kültürel argümanlarımızı basitleştirecek bir yol izlenilirse bu girişim; Van halkına ve tüm seçmenlere ve kendi seçmenlerine samimi olmadıklarını gösterecektir. Bu da onlar açısından büyük bir hezimeti ve ilimize de en büyük felaketi getirecektir” diye konuştu.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.