Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık ve saldırılar Van’da telin edildi

Danimarka, Hollanda ve İsveç gibi ülkelerde son zamanlarda Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan yakma olayları ve saldırılar, Van’da düzenlenen mitingle protesto edildi. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan...

Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık ve saldırılar Van’da telin edildi
VAN
Yayınlama: 02.09.2023
A+
A-

 

Danimarka, Hollanda ve İsveç gibi ülkelerde son zamanlarda Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan yakma olayları ve saldırılar, Van’da düzenlenen mitingle protesto edildi.


Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor. Kur’an’a Saygı Platformu tarafından Van’da yapılan “Kuran’ının Mushaf’ına, Ahkâmına Ve Ahlakına Sahip Çık” mitingi Sıhke Caddesi’nde bulunan Mustafa Altay Parkı’nda yapıldı. Yapılan mitinge birçok kişi katıldı.


Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingin basın açıklamasını Doğukan Yardım okudu. Son zamanlarda Danimarka, İsveç gibi Avrupa ülkelerinde Yüce Kitabımıza yönelik sistematik saldırılara şahit olunduğunu söyleyen Yardım, Avrupa’nın İslamlaşma sürecini önlemek amacıyla İslamofobi denilen İslam’ın kutsallarına yönelik hakaret ve saldırıların bireysel girişimler olmadığının ortada olduğuna dikkat çekti.


“Kutsallara saldırı fikir özgürlüğü olamaz”
İktidarların açık desteği ve koruması altında İslam düşmanı kişi ve grupların Müslüman kutsallarına yapılan saldırıların Müslümanların sinir uçlarına basma ve aşikâr kışkırtma anlamına geldiğini belirten Yardım, şu ifadeleri kullandı:
“Yaşananlar Avrupa’nın bilinçaltını da yansıtan İslam düşmanlığı ve Müslüman korkusunun tarihten bugüne değişmediğini göstermektedir. Değişen tek şey alçaklıklarını ürettikleri fikir özgürlüğü putunun arkasına gizlemeleridir. Kutsallara saldırı fikir özgürlüğü olamaz. Müslümanlar başkasının kutsalına hakaretten menedildikleri gibi başkalarının kutsallarına yönelik hakaretlerini hangi gerekçe ve kılıf altında olursa olsun asla kabul etmezler.

Biz bu zihniyeti Haçlı seferlerinden tanıyoruz. Yine biz Haçlılara karşı Selahattin projesini de hatırlıyoruz. Haçlıların ve mürted işbirlikçilerinin Müslümanları kriminalize etmeye çalıştıklarının farkındayız. Açıkça ifade edelim ki sürecin muhtemel sonuçlarında sorumluluk Haçlı ve mürtedlere aittir. Yüce Allahın kelamının iç ve dış siyasete alet edildiğinin de farkındayız. Değerlerimiz her türlü politik araçsallaştırmadan yücedir. Kuranı savunmaya dönük duruşumuz politik çekişmelerin ötesinde İslami ve insani bir duruştur.”
“Kur’an varlık sebebimizdir”
Tarihin vahiy ehliyle karşıtlarının mücadelesinden ibaret olduğu ifade eden Yardım, “ Biz müslümanlar Kuran karşıtlarıyla kutuplaşmayı şeref saymaktayız. Süreç batı paradigmasına yönelik en esaslı itirazın ve hayat bahşeden çağrının adresini de göstermektedir. Herkes iyi bilsin ki biz Müslümanlar için Aziz Kuran varlık sebebimizdir. Temel değerimizdir.

Dünya görüşümüzün esasıdır. Göz aydınlığımızdır. Kırmızı çizgimizdir. Canımızdan evladır. İslam ümmeti dün olduğu gibi bugünde yarında Kurana sahip çıkacaktır. Kâfirlerin necis ellerinin uzandığı Kuranın mushafına sahip çıkacağımız gibi cahili hükümlere karşı Kuranın ahkâmına/şeriatına da, her türlü ahlaksızlığa karşı Kuranın ahlakına da sahip çıkacağımızı belirtmekten şeref duyarız. Kurani ilkesel çerçevenin belirlediği bir hayata adanmışlara selam olsun.” dedi.


Birçok STK temsilcisinin de katılım sağladığı miting, yapılan duanın ardından son buldu.

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.