Kudüs Şairi Nuri Pakdil

Kudüs Şairi olarak bilinen Nuri Pakdil dört yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu.

Kudüs Şairi Nuri Pakdil
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Haber7

1934 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren ünlü yazar, ilk çalışmalarını, şiir ve deneme türlerinde “Demokrasiye Hizmet” gazetesinde yayımladı.

Kudüs Şairi Nuri Pakdil

Lise yıllarında “Hamle” adında dergi çıkartan Pakdil birçok başarılı esere imza attı. 2014 yılında TRT1’de yayınlanan “Yedi Güzel Adam” dizisinde Nuri Pakdil’in hayatına da yer verildi. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen Pakdil, Kasım 2014’te Necip Fazıl Saygı Ödülü’nün de ilkini aldı.

Kudüs Şairi Nuri Pakdil

Nuri Pakdil, yaptığı açıklamalardan birinde, devrimciliğinin temelini, İslam’a olan sarsılmaz bağlılığının oluşturduğuna dikkat çekerek, İslam dininin kıyamete kadar süreceğini dile getirmişti. Ömrünün son yıllarında uğruna şiirler yazdığı Kudüs’e giden Pakdil, bir Cuma namazını da Mescid-i Aksa’da kılmıştı.

TÜRKİYE’NİN AYAĞA KALKMASI GEREKİYOR

Yeryüzündeki zulüm, haksızlık ve adaletsizlik var olduğu sürece bunların kaynağı olan egemen güçlerin yok edilmesi için Müslümanların devrimci mücadelesinin sürmesi gerektiğini savunan Pakdil, İslam dünyasının kurtuluşunun, Türkiye’nin ayağa kalkmasıyla mümkün olacağını savunuyordu.

Kudüs Şairi Nuri Pakdil

YERYÜZÜNDEKİ İSLAMİ HAREKETİN TÜRKİYE’DEN BAŞLAYACAĞINA İNANIYORUM

“İslam dünyasının kurtuluşu ancak ve ancak Türkiye’nin ayağa kalkmasıyla mümkün olacaktır. Ben yeryüzündeki İslami hareketin Türkiye’den başlayacağına inanıyorum. Bu inancı içimde her zaman capcanlı tutuyorum. Türkiye’deki İslami uyanışa büyük önem veriyorum.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.