KPSS Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyacak?

Bir çok lise mezunu Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS), ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Peki KPSS başvuruları ne zaman başlıyacak? İşte yanıtı..

KPSS Ortaöğretim başvuruları ne zaman başlıyacak?
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Lise mezunlarının kamu kurumlarında memur olarak istihdam edilmesini sağlayan Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), iki yılda bir düzenleniyor. Geçen yıl yapılmayan bu sınav, bu yıl Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından açıklanan 2024 KPSS takvimine göre, Ortaöğretim KPSS başvuruları 18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler arasında başvurularını yapmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybedecekler. 2024 yılı Ortaöğretim KPSS oturumu, 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.
Sınav başvuru ücreti ne kadar olacak?
KPSS Ortaöğretim başvurusu için ücret henüz kesinleşmedi. 2 Temmuz’da başvuruları biten KPSS Önlisans oturumu için başvuru ücreti 350 lira olarak belirlenmişti. Ortaöğretim KPSS başvuru ücretinin de benzer bir tutarda olması bekleniyor. Kesin başvuru ücretinin, ÖSYM tarafından sınav kılavuzu yayımlandığında netleşmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.