Kadın sürücüler de erkek sürücülerden şikâyetçi

Erkek sürücülerin hemen hemen hepsinin şikâyetçi olduğu ve trafikte karşılaşmak istemedikleri kadın sürücüler de erkek sürücülerden şikâyetçi. Trafikte yaşadıkları sıkıntılara değinen kadın sürücüler, erkek sürücüler tarafından...

Kadın sürücüler de erkek sürücülerden şikâyetçi
Yayınlama: 23.12.2023
A+
A-

Erkek sürücülerin hemen hemen hepsinin şikâyetçi olduğu ve trafikte karşılaşmak istemedikleri kadın sürücüler de erkek sürücülerden şikâyetçi.
Trafikte yaşadıkları sıkıntılara değinen kadın sürücüler, erkek sürücüler tarafından trafikte taciz edildiklerini ve hiçbir trafik kuralına uyulmadıklarını söyledi.
Van’ın Tuşba ilçesindeki direksiyon eğitim alanında sürücü eğitimi alan kadınlar, sanayicilerden ve diğer sürücülerden şikâyetçi. Eğitim alanının yapıldığı hiçbir noktada mobese kamerası bulunmadığını belirten kadın eğitmenler ve kursiyerler, yaşadıkları sorunu bir türlü ispat edemediklerini dile getirdi.
“ERKEK SÜRÜCÜLER TARAFINDAN TRAFİKTE TACİZE UĞRUYORUZ”
Yaşadıkları sorunları dile getiren Sürücü Eğitmeni Pelin Dağcı; “ Erkek sürücüler Van’da özellikle bayan şoför olduğunu gördüklerinde hiçbir şekilde sinyale uymuyorlar. Özellikle direksiyondaki kadınsa daha çok sıkıştırıp, tacizde bulunuyorlar. Nasıl onu daha çok huzursuz edebilirim? Nasıl daha çok paniğe sokabilirim? O havada sürüyorlar. En büyük rahatsızlığımız bu. Yani bayan olduğumuzu gördükleri anda daha bir rahatsız etme, önüne kırma, sağdan soldan makas atma durumları var ne yazık ki” dedi.
“HOR GÖRÜLÜYORUZ”
Kadın sürücü adayı olarak çok zorluklar yaşadığını belirten Nurgül Ertunç ise “Biz kadın sürücüler olarak hor görülüyoruz. Bugün eğitim esnasında bir kamyonet hızla önümde aracı kırdı ben ne yapacağımı şaşırdım. Bu durum herhangi bir kazaya da sebebiyet verebilirdi. Sinyal denen hiç bir şey yok. Bu duruma biran önce bir çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİM ALANINDA EN ÇOK KADINLAR SIKINTI YAŞIYOR”
Kadın sürücü adaylarının erkek sürücü adaylarından daha çok sıkıntı yaşadığını ifade eden Sürücü Eğitmeni Mesut Aras da “Eğitim verdiğim kursiyer özellikle kadın olunca yolda aracımızı sıkıştırıp makas atıyorlar, önümüze sürüyorlar kötü bir şekilde eğitim veriyoruz. Eğitim alanında kamera olmadığı için ispatlayamıyoruz. Yetkililerden buraya bir mobese kamerası konulmasını istiyoruz. Bu konuda kadınların yanındayız. Bir erkek eğitmen olarak kadın sürücü adaylarına ders vermekte zorlanıyorum. Çünkü çevredeki farklı sürücüler bize saygı duymuyor. Biz eğitmenler meslektaş olduğumuz için birbirimize saygı duyuyoruz. Hepimiz birbirimizin halinden anlıyoruz ama diğer araçlardan özellikle sanayiciler bu konuda çok üzerimize geliyor ve çok tehlikeler atlatıyoruz “ dedi.
Meslektaşlarına katıldığını söyleyen Eğitmen Erol Yerli de kadınların onların baş tacı olduğunu ve onlara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.