İYİ Parti Van adaylarını açıkladı

İYİ Partinin Van Büyükşehir Belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

İYİ Parti Van adaylarını açıkladı
VAN
Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-

3 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda İyi Parti Van Büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

İYİ Parti seçim çalışmaları kapsamında; Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Akbaş oldu.

İYİ Partinin ilçe adayları ise İpekyolu’nda Serkan Saygın, Tuşba’da Selim Özgökçe, Edremit’te Tevfik Polat, Erciş’te Mustafa Bay, Gevaş Yavuz Erbay, Gürpınar Oktay Aslan, Başkale Hikmet Kızıltaş, Saray Kenan Şenkal, Özalp’ta Aslan Baylan, Çatak Cevdet Yılmaz, Bahçesaray İlhami Burta, Çaldıran Harun Bayrak ve Muradiye Kadri Kaya oldu.

 

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Aday tanıtım programında konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Akbaş, seçimlere tek başlarına girme kararı aldıklarını belirterek, “İYİ Parti olarak hür ve müstakil kararı aldık. Bu seçimlere kendi partimiz olarak tek başımıza girme kararı aldık. Bunun akabinde de Van’da bizler büyükşehir ve 13 ilçemizde belediye başkan adaylarımızı tespit ederek, adaylarımızı dün yüksek seçim kuruluna bildirdik. Allah’ın yardımı, halkımızın takdirleriyle inşallah görev verilirse elimizden geleni halkımız için en üst seviyede yapmaya kararlıyız. Bizim diğer belediye başkan adaylarımız ilçelerde seçim kurulunda evraklar eksik olduğu için onları tamamlamak üzere ilçelerinde bulundukları için gelemediler. Görev verilmesi dâhilinde halkımızın takdiriyle inşallah elimizden ne geliyorsa onu yapacağız” dedi.


“TUŞBA’YI YÜZDE 90 ALACAĞIZ”

Seçimlerde oldukça iddialı olduklarını dile getiren Akbaş, şunları söyledi:

“İlçelere çarşı merkezleri kurma projelerimiz var. Tramvay şuan Van için olmazsa olmaz değil. Bugün ilçelerde şehir merkezleri kurduğunuz zaman, Van’ın merkezi de bu kadar yoğun olmaz. Edremit ve Tuşba ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımız bugün mecburen Van merkeze geliyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. İlçelerde ilçe çarşılarını oluşturursak, bu kadar yoğunluk olmayacağı inancındayım. Bu projelerimizi önümüzdeki süreçte detaylı bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Tuşba başta olmak üzere, Bahçesaray, İpekyolu gibi ilçelerde belediyeleri kazanabiliriz. Biz Van merkez parti olarak maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Önceki seçimlerde Millet İttifakı’nda yer almamızdan dolayı ve Van’da CHP adayına destek vermemizden dolayı biraz dışlanmış olduk. Önceki seçimlerde hazırlıklarımızı yapmıştık. Sandık görevlilerine kadar her şeyimiz hazırdı. Ama daha önce dediğim gibi genel merkezimizin almış olduğu karara uymak zorunda kaldık. Bu bize Van’da çok şey kaybettirdi. CHP çatısı altında seçime girdiğimiz için İYİ Parti’nin adı duyulmaz oldu. Biz kendimizi Van’da 6 aylık bir parti olarak görüyoruz. Seçimden sonra yeniden yapılandık. Kendimizi yeniden toparladık. İsim olsun diye aday olmadık. Tuşba’yı yüzde 90 alacağız. Diğer ilçelerde de en az iki ilçe daha İYİ Parti’li belediye başkanları tarafından yönetilecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.