İsrailli bakan daha fazla silah dağıtma sözü verdi

Ben-Gvir, Kudüs’teki saldırının siviller arasında silah dağıtımının önemini gösterdiğini ve bunu yapmaya devam edeceklerine söz verdiğini söyledi.

İsrailli bakan daha fazla silah dağıtma sözü verdi
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Kudüs’teki saldırının siviller arasında silah dağıtımının önemini gösterdiğini ve bunu yapmaya devam edeceklerine söz verdiğini söyledi.

Ben-Gvir, X’te “Silahlar hayat kurtarır” dedi. Aşırı sağcı aşırı milliyetçi bakan, “Her türlü partiden gelen eleştirilere rağmen, hem acil servislere hem de sivillere olmak üzere her yere silah dağıtma politikamı sürdüreceğim” dedi. .

“Güçlü bir polis gücümüz var, güçlü bir ordumuz var ama her yerde polis yok, dolayısıyla sivil silahların olduğu yerde hayat kurtarabilir” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine saldırmasından birkaç gün sonra Ben-Gvir, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki yerleşimcilere ve İsrail’deki “karışık şehirlerde” Filistinlilerle birlikte yaşayan İsraillilere öncelik vermek üzere İsraillilere binlerce saldırı tüfeği dağıtmaya başlamıştı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.