İsrail’e silah yığan ABD’den u dönüşü: Biz yapmayın dedik!

İsrail soykırıma devam ederken ABD’den u dönüşü geldi. İlk günden bu yana soykırıma açık destek veren, sivil katliamının “normal” olduğunu savunan ABD medyası, kirli iş birliğinden sıyrılmak için harekete geçti.

İsrail’e silah yığan ABD’den u dönüşü: Biz yapmayın dedik!
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

Uluslararası ateşkes çağrılarına kulak tıkayan İsrail, işlediği soykırım nedeniyle giderek daha yalnız kalırken katliamın ortaklarından ABD’den u dönüşü geldi. İlk günden bu yana soykırıma açık destek veren, sivil katliamının “normal” olduğunu savunan ABD medyası, kirli iş birliğinden sıyrılmak için harekete geçti. ABD medyasının suçu İsrail’e atarak işin içinden kurtulma çabası pes dedirtti.

SÖYLEMLER DEĞİŞTİ

Son gelişmelerin ardından katliamın ilk günden bu yana en büyük destekçisi olan ABD’den akılalmaz açıklamalar geldi. İlk günden bu yana katiller ordusunu fonlamak da dahil olmak üzere her türlü desteği veren ABD, yaşanan gelişmelerin ardından söylemlerini değiştirmeye başladı.

İsrail'e silah yığan ABD'den u dönüşü: Biz yapmayın dedik!

SİVİLLERİ KORUMAYA ÇALIŞTIK YALANI

Politico’da yayınlanan bir makalede, Biden yönetiminin sözde Gazzeli sivilleri koruma çabalarının “görünmeyen yüzü” anlatıldı. “ABD saldırıları önlemek için İsrail’e yardım gruplarının konumlarıyla ilgili verileri gönderdi” başlıklı makalede akılalmaz ifadeleri kullanıldı.

Başta Şifa Hastanesi olmak üzere tıbbi tesislerin konumlarının bir aydan bu yana İsrailli yetkililerle paylaşıldığını söyleyen Politico, Biden hükümetinin bunu “sivil zayiatının önüne geçmek ve o konumlara saldırı düzenlenmesini önlemek” için yaptığına yer verdi.

“İSRAİL’İ UYARDIK”

“Biden yönetimi, tıbbi tesislere yönelik saldırıları önlemek için haftalardır İsrail’e Gazze’deki insani grupların yerini bildiriyordu. Ancak İsrail bu tür lokasyonları vurmaya devam etti.” İfadelerinin kullanıldığı analiz, ABD’nin işin içinden sıyrılmak için kullandığı ikiyüzlü tavrı gözler önüne serdi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.