İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze’ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in katliam saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 561’e yükseldiğini açıkladı.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze’ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in katliam saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 561’e yükseldiğini açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze’ye çok yoğun hava saldırısı başlattı. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

03.08: İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin güneyindeki Refah’ta 3 eve düzenlediği hava saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 21 kişi hayatını kaybetti.

ÇİN’DEN İSRAİL AÇIKLAMASI

03.06: Çin’in Orta Doğu elçisi, İsrail’in Filistin’e saldırılarının “çok tehlikeli” olduğunu ve daha büyük ölçekli hale gelme riskinin bulunduğunu söyledi.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

FİLİSTİN KIZILAYI: HASTANEDE 12 BİNDEN FAZLA KİŞİ VAR!

03.04: Filistin Kızılayı: Gazze’deki Kudüs Hastanesi yakınlarında şiddetli bombalamalara tanık oluyoruz. Hastanede meydana gelebilecek her türlü bombalamadan uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz ve hastanede 12 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu konusunda uyarıyoruz.

02.46: Filistin Kızılayı: İsrail ordusu, Gazze’deki 25 hastanenin boşaltılmasını istedi.

İSRAİL, GAZZE’YE ÇOK YOĞUN HAVA SALDIRISI BAŞLATTI

02.28: İsrail’in peş peşe yaptığı saldırılar sonrası hastaneler bebek ve çocuk yaralılarla doldu. 

01.21: İsrail savaş uçakları Gazze’de birçok noktaya hava saldırısı düzenliyor. Bölge kaynakları, İsrail’in bu geceki saldırılarının şu ana kadarki en şiddetli saldırılar olduğunu aktarıyor.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

İSRAİL’DEN KATLİAM SALDIRISI: 30 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR!

01.15: İsrail uçaklarının, Gazze’nin farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 30 kişinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı belirtildi.

İsrail uçakları, Gazze’deki Cebaliya, El-Bureyc ve Nusayrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya bölgesinde, sivillerin yaşadığı çok sayıda eve hava saldırısı düzenledi.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre, saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 30 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

İSRAİL’İN KATLİAM SALDIRILARINDA VEFAT EDEN FİLİSTİNLİ SAYISI 4 BİN 561’E YÜKSELDİ

01.11: Filistin Sağlık Bakanlığı:  İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bombalı saldırıda ölü sayısı 4 bin 561’e yükseldi, 14 bin 245’ten fazla vatandaş da yaralandı.

01.03: İsrailli yetkili: Gazze’de ateşkes olmayacak.

FİLİSTİN KIZILAYI: İSRAİL KUDÜS HASTANESİNİ BOMBALAYACAĞI UYARISI YAPTI

00.37: Filistin Kızılayı Medya Direktörü: İsrail ordusu, Kudüs Hastanesini her an bombalayabileceği konusunda bizi uyarıyor.

Hastanede ailesini kaybetmiş çok sayıda çocuk ve durumu ağır/kritik olan ve nakli mümkün olmayan onlarca hasta bulunuyor.

00.28: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, yardım taşıyan 14 tırın Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girdiğini duyurdu.

00.02: ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’da bulunan ABD vatandaşlarının “öngörülemeyen güvenlik durumu” nedeniyle hemen ülkeden ayrılmaları istendi.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

İSRAİL CİBALİYE MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI: 10 ÖLÜ 27 YARALI

23.38: İsrail ordusunun, Cibaliye mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivil bombaların hedefi oldu. Filistinli kaynaklara göre, en az 10 kişi hayatını kaybetti, 27 yaralı var.

NETANYAHU SAVAŞ KABİNESİNİ ACİL TOPLADI

23.18: İsrail, Netanyahu’nun savaş kabinesini toplayarak ordu yetkilileri ile acil bir toplantı yaptığını açıkladı. Netanyahu, Savaş Kabinesi üyeleri ve güvenlik teşkilatının liderleriyle birlikte Tel Aviv’deki Genelkurmay karargahında son gelişmeleri değerlendirdi.

BİDEN, NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

22.58: ABD Başkanı Joe Biden, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail-Filistin çatışmasındaki son gelişmeleri ele aldı.

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Biden’ın, Papa ve Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Biden’ın Papa ile yaptığı görüşmede, “Hamas’ın İsrailli sivillere yönelik barbarca saldırısını kınadığı ve Gazze’deki sivillerin korunması gerektiğini vurguladığı” bildirilen açıklamada, iki liderin bölgede gerilimin tırmanmasının önlenmesi ve Orta Doğu’da kalıcı barış için çalışılması gerektiği konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

BİDEN’DAN PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

22.32: Joe Biden İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada liderleriyle İsrail ile Filistin arasındaki savaşı görüştü.

İNSANİ YARDIM TIRLARI REFAH KAPISI’NDAN GAZZE’YE GİRMEYE BAŞLADI

22.28: Al Arabiya’da yer alan habere göre, İnsanı yardım taşıyan tırlar Refah sınır kapısından Gazze’ye girmeye başladı.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

İSRAİL, KUDÜS’E GİRİŞİ ENGELLEMEK İÇİN YOLLARA TOPRAK DÖKEREK KAPATTI

22.20:  ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN, İsrail’in Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin Kudüs’e girişini engellemek amacıyla yollara toprak dökerek kapattığını bildirdi.

İSRAİL’İN SALDIRILARINDA 30 OKUL YERLE BİR OLDU

22.16: Filistin, İsrail’in bombalaması sonucu Gazze’de 176 okul hasar gördüğünü, 30 okulun ise hizmet dışı kaldığını duyurdu.

FRANSA VE HOLLANDA’DAN DESTEK ZİYARETİ

22.00: Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte’nin destek için İsrail’e gideceği açıklandı.

21.40: Filistin Devlet Medya Ofisi: Gazze Şeridi’nde 1 milyon 400 bin insan yerinden edildi.

EL KASSAM TUGAYLARI İSRAİL’E SIZMA OPERASYONU DÜZENLEDİ

21.05: ABD’li CNN’de yer alan habere göre, İzzettin El-Kassam Tugayları, İsrail ordusu ile bir kez daha karşı karşıya geldi. İzzettin Kassam, Han Yunus bölgesinde İsrail birliklerine sızma operasyonu düzenleyerek 2 buldozer ve 1 tankı imha etti.

İSRAİL: HAMAS DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK

21.02: İsrail Savunma Bakanı: Bir, iki ya da üç ay sürer ama sonunda Hamas diye bir şey kalmayacak.

20.38: İsrail’e ait Heron İHA’lar Mısır sınırında keşif uçuşları gerçeklerdi.

ABD BAŞKANI BİDEN’DAN İSRAİL’E ÇAĞRI

20.12: ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu yineleyerek, “Bugün ve her zaman halklarını korumak için ihtiyaç duydukları şeye sahip olduklarından emin olmalıyız” dedi.

İsrail’e savaş yasalarına göre hareket etmesi çağrısında bulunan Biden, “Başbakan Netanyahu ve ben İsrail’in savaş yasalarına göre nasıl hareket etmesi gerektiğini tartıştık. Bu, savaşta sivilleri mümkün olan en iyi şekilde korumak anlamına geliyor. Yalnızca barış içinde yaşamak isteyen masum Filistinlileri göz ardı edemeyiz. Bu nedenle Gazze’deki Filistinli sivillere yönelik ilk insani yardım sevkiyatı için anlaşma sağladım” dedi.

Filistin-İsrail arasındaki barışın iki devletli çözümden geçtiğini yineleyen Biden, “İki devletli çözümden de vazgeçemeyiz” dedi. 

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

MISIR’DAN, İSRAİL’İN KARAKOL SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

19.54: Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafız da olaya ilişkin yazılı açıklamasında, “Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalar esnasında sınırın karşı hattındaki bir İsrail tankından yanlışlıkla atılan top mermisi parçaları Mısır sınır gözetleme kulelerinden birine isabet etti.” bilgisini paylaştı.

Olayda “Mısır hudut kontrol personelinden” bazılarının hafif şekilde yaralandığını ve gerekli araştırmaların devam ettiğini belirten Abdulhafız, “İsrail’in ‘kasıtsız olaydan’ hemen sonra üzüntüsünü dile getirdiğini” ifade etti.

İSRAİL: MISIR’A AİT NOKTAYI YANLIŞLIKLA VURDUK

İsrail ordu sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, “Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu.” ifadelerine yer verildi.

Olaya dair araştırmaların başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, başka detaya yer verilmeden “yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu” kaydedildi.

İSRAİL, MISIR ORDUSUNA AİT KARAKOLU VURDU

18.33:  İsrail tankları, Kerem Şalom bölgesinde yanlışlıkla bir Mısır ordusuna ait karakolu vurdu. 2 Mısır askeri, İsrail tanklarının vurması sonucu yaralandı.

18.25:  ABD basının konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı haberlerde, ABD hükümetinin İsrail’e daha fazla rehinenin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi’ne insani yardım sağlanması amacıyla Gazze’ye yönelik kara harekatının ertelenmesi konusunda baskı yaptığı iddia edildi.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Gazze'ye ve hastane bölgelerine bombardıman başlattı!

15.14: BM Gazze içinde 3 gün içinde yakıtlarının biteceğini açıkladı: “Gazze Şeridi’nde yakıtımız 3 gün içinde bitecek. Yakıt olmadan su, çalışan hastane ve fırınlar olmayacak, insani yardım da olmaz.”

13.58: İsrail’in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 266 artarak 4 bin 651’e yükselirken yaşamını yitirenlerin 1873’ünü çocuklar oluşturuyor.

7 EKİM’DEN BU YANA BİN 130 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

13.07: İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da, 7 Ekim’den bu yana 1130 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI VURDU: 13 ÖLÜ

11.10: Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA), İsrail’in 28 saat boyunca Batı Şeria’nın doğusundaki hava saldırısı düzenlediğini, Nur Shams Mülteci Kampı’nın vurulduğunu duyurdu. Saldırılarda 5’i çocuk 13 kişi hayatını kaybetti.

UNWRA’dan yapılan açıklamada, “Beşi çocuk olmak üzere en az 13 Filistinlinin öldüğü bildirildi. UNRWA okullar, sağlık ve katı atık toplama gibi hizmetleri askıya almak zorunda kaldı. İlk değerlendirmelere göre bazıları ağır hasarlı olmak üzere yaklaşık 50 ev hasar görürken kamptaki yollar, elektrik, su, internet ve kanalizasyon şebekeleri de etkilendi. UNRWA, bazı evlerin askeri amaçlarla kullanıldığına ve sakinlerini ciddi tehlikelere maruz bıraktığına dair raporlar aldı” denildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.