“İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey”

İsrail’in Filistin’e karşı göstermiş olduğu şiddet, kural tanımadan, sivil insanların can güvenliğini düşünmeden her gün artarak devam ediyor. İsrail hakkında geçmişte yapılan tespitler bugün yaşananları açıkça özetliyor.

“İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey”
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

HABER7

İsrailli ve Yahudi kökenli ünlü caz müzisyeni ve aynı zamanda yapımcı ve yazar olan Gilad Atzmon 2008 yılında yaptığı açıklamada “İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey. Öldürme aşkıyla öldürüyorlar ve öldürürken ayrım gözetmiyorlar” demişti. Bugün Filistin de yaşanan soykırım, İsrailli sanatçı Gilad Atzmon’un İsrail hakkında söylediği ayrım yapmadan öldürme aşkıyla öldürüyorlar cümlesinin doğruluğunu gözler önüne seriyor.

“İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey”

The Independent Ortadoğu muhabiri İngiliz Robert Fisk ise o günlerde İsrail’in Filistin’e karşı saldırıları için; “Ortadoğu’daki katliama o kadar alıştık ki İsraillileri kırmayıp hiç aldırış etmiyoruz. Biz İsrail’in güvenliğini istiyoruz ama İsrail’in bu toplu ve tamamen orantısız katliamına göz yumuyoruz” diyordu.”

“İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey”

“İYİ BİR ARAP ÖLÜ BİR ARAPTIR”

Gilatz Atzmon 2008 yılında yaptığı açıklamada “İsraillilerin Araplara karşı nefreti okullarda başlar” diyen Atzmon şöyle konuşmuştu:

“İsrailli Yahudilerin herhangi birine karşı kalıcı nefreti ve özelde de Araplara karşı nefreti küçük yaşlarda başlar. Bu nefret İsrail ders müfredatlarında aşılanmıştır. Ben 1970’lerde İsrail’de büyüdüm. Benim neslimin insanları, bu günlerde İsrail ordusunda, siyasetinde, ekonomisinde, üniversitelerinde ve sanatında lider durumdalar. “İyi bir Arap, ölü bir Arap’tır” sözüne inanmak üzerine eğitildik.”

“İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey”

“ÖLÜMCÜL İBRANİCE RÜYADAN UYANDIM”

Yahudi nefret tacirliğinden kaçtığını belirten Gilatz Atzmon sözlerine şu şekilde devam etmişti:

“1980’lerin başlarında IDF’e (İsrail askeri istihbarat birimi) katıldığım sıralarda bölüm şefi olan General Rafael Eitan; ‘Araplar, bir şişeye tıkılmış hamam böcekleridir’ derdi. Oldukça şanslı bir şekilde ve idrakimin hala çok ötesinde olan nedenlerle, beli bir aşamada, o ölümcül İbranice rüyadan uyandım. Bir noktada, Yahudi devletini bıraktım, Yahudi nefret tacirliğinden kaçtım. Yahudi devletinin ve Yahudi politikasının, muhalifi haline geldim. Bununla beraber, neye karşı olduğumuz hakkında dinlemek isteyen her canlıyı bilgilendirmenin başlıca görevim olduğuna ikna oldum.”

“İsrail barbarlığı zalimliğin de çok ötesinde bir şey”

“ÖLDÜRME AŞKI İLE ÖLDÜRÜYORLAR”

İsrail devletinin, ayrım yapmadan bilerek ve isteyerek insan öldürdüğüne değinen Gliatz Atzmon açıklamasını şu şekilde bitirmişti:

“Yahudilere dönüştürmek ve ‘onlara kendilerine ait bir Devlet vererek’ diğer insanlar gibi yapmak, her ne kadar Siyonizm olsa da, sefil bir şekilde başarısız oldu. Bu hafta ve daha önce pek çok kez gördüğümüz gibi İsrail barbarlığı, zalimliğin de çok ötesinde bir şey. Öldürme aşkıyla öldürüyorlar. Ve öldürürken ayırım gözetmiyorlar.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.