Işıklandırılan Hoşap Kalesi’nin muhteşem görünümü

Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan, dünyada sadece 17 şato planlı kaleden biri olan Hoşap Kalesi, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ışıklandırma çalışmalarıyla yeni bir kimliğe büründü. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan bu önemli tarihi varlık, yapılan ışıklandırma ile olağanüstü bir görünüme kavuştu.

Işıklandırılan Hoşap Kalesi’nin muhteşem görünümü
VAN
Yayınlama: 12.09.2024
A+
A-

Tarihi eserleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Hoşap Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde aydınlatıldı. Işıklandırma çalışması, kaleye yeni bir görünüm kazandırırken, muhteşem bir görüntünün ortaya çıkmasına vesile oldu. Özellikle gece görünümü ayrı bir hava katan ışıklandırma sistemi, yurttaşların da büyük beğenisini topladı.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Koruma ve Uygulama Denetim Büroları (KUDEB) Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre aydınlatması ve kamera izleme sistemi, toplamda 3 milyon 991 bin 910 TL’ye mal oldu. Yapılan çevre aydınlatması ile birlikte, kamera izleme sistemi de kalenin güvenliğini artırdı.

Hoşap Kalesi’nde gerçekleştirilen yenileme ve aydınlatma çalışması, çevredeki Güzelsu Mahallesi sakinleri tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Yurttaşlar, “Kalenin aydınlatması gerçekten çok güzel oldu. Bu çalışma ile kale, daha fazla yerli ve yabancı turisti kendine çekecektir. Bu projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi, Hoşap Kalesi’nin tarihi ve kültürel değerini ön plana çıkarırken, bölge turizmine önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.