İş adamı Kandaşoğlu, Van ve bölge illerinde yapılan gösterişli düğün paylaşımlarına tepki gösterdi!

Van ve bölge illerinde yapılan şatafatlı aşiret düğünlerinde açık bir şekilde yapılan takı ve para atma törenlerine ait görüntülerin haberleştirilmesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Van ve bölge illerinde artan gösterişli düğünlere tepki gösteren iş adamı Zahir Kandaşoğlu, duruma tepki gösterdi.

İş adamı Kandaşoğlu, Van ve bölge illerinde yapılan gösterişli düğün paylaşımlarına tepki gösterdi!
VAN
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Van, hakkari, Şırnak ve diğer bölge illerinde bazı aşiretlerin gösteriş dolu düğünleri, para karşılığında haberleştiriliyor. Geline kilolarca altın, damada ise milyonlarca lira para takıldığına dair görüntülerin sosyal medya, televizyon ve internet haber siteleri aracılığıyla kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşması, bölge illerinde yaşanan ekonomik sorunları ört pas ediyor.

“Bölgenin ve gençlerin kimyasını bozmaktadır”

Düğünlerde yaşanan takı ve para soruna sosyal medya hesabından tepki gösteren Zahir Kandaşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Doğu Anadolu’da bulunan bütün kıymetli kanaat önderlerine ve aile büyüklerimize önemli bir çağrıda bulunmak istiyorum. Allah rızası için bundan sonra bölgede yapılan düğünlerde açık bir şekilde, sosyal medya önünde anonslu, görüntülü para ve altınları göstererek düğün yapmayalım. Kesinlikle ülkemizde en fazla genç nüfusuna sahip olan bizim bölgemizdir. Gençlerin yüzde 80’i bu tür düğünleri yapma gücüne sahip değildir. Bu tür gösterişler, bu durumda olan gençleri ve aileleri büyük bir üzüntüye sevk etmektedir. Bu çağda ve hayat pahalılığında gerçekten çok hoş olmayan bir durum. Bölgenin ve gençlerin kimyasını bozmaktadır. Bölgemizin yatırım gücü ortadadır, bölgenin bir çok sorun ve sıkıntıları vardır. Bu tür görüntüler, bölgemizin gelişmesiyle örtüşmemektedir. Net bir şekilde ortadadır ki kendi kendimize büyük bir çelişkiye düşmekteyiz. İlimize her yönüyle zarar vermektedir. 5-10 düğün görüntüsü ile sanki bölgenin milli gelirde aldığı pay çok yüksekmiş gibi oluyor. Hâlbuki bölgenin milli gelirde aldığı payı gülünçtür. Lütfen gelin hep birlikte el ele verin, bu hoş olmayan ve yanlış olan görüntüye son verelim. Son günlerde bu gençlerimizin en mutlu ve kutsal olan günleri şova dönüşmektedir. Bu, bizim örf ve adetlerimize uygun düşmemektedir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.