İran’dan kuzey sınırına askeri sevkiyat

İran Devrim Muhafızları ordusu, Azerbaycan ve Ermenistan’ın yer aldığı kuzeybatı sınırlarına askeri sevkiyat yaptı. İran yönetimi, PJAK’ın da aralarında olduğu örgütlerin 19 Eylül’e kadar Irak tarafından silahsızlandırılmasını istiyor.

İran’dan kuzey sınırına askeri sevkiyat
Yayınlama: 13.09.2023
A+
A-

Devrim Muhafızları Ordusu’na yakınlığıyla bilinen Tesnim Haber Ajansı, konuya ilişkin görüntü yayımladı. Görüntüde tank ve uzun menzilli topların bölgeye sevk edildiği görülüyor.

اعزام تجهیزات زرهی سپاه به مرزهای شمال غرب کشور

در پی نزدیک شدن به پایان اولتیماتوم ایران به عراق برای خلع سلاح گروه‌های تروریستی تجزیه طلب در اقلیم کردستان (۲۸ شهریورماه)، برخی گزارشهای مردمی و ویدئوهای دریافتی از شهروندان نشان می‌دهد که نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب… pic.twitter.com/Sabm4EHjDC

— خبرگزاری تسنیم (@Tasnimnews_Fa) September 13, 2023

Haberde ayrıca, Irak ile yapılan anlaşmanın ardından bu ülkenin sınırlarındaki askeri teçhizatın, Azerbaycan ve Ermenistan’ın bulunduğu kuzeybatı sınırlarına sevk edildiği aktarıldı.

İran, Irak ile imzaladığı anlaşma uyarınca Irak’ın kuzeyinde faaliyet gösteren ve terör örgütü PKK’nın İran kanadı PJAK’ın da arasında olduğu örgütlerin 19 Eylül’e kadar Bağdat yönetimi tarafından silahsızlandırılmasını istiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.