İpekyolu Belediyesi zabıtasından denetim!

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara tezgâh ve ürün yerleştiren esnaflara yönelik denetim gerçekleştirdi.

İpekyolu Belediyesi zabıtasından denetim!
VAN
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

Şehirde huzur ve güveni sağlamak için birçok çalışma yürüten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hak ihlali olan her noktada denetimler geçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde gelen şikâyetler doğrultusunda kaldırımları işgal eden esnaflara uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerekli yasal işlemleri yaptılar.

Şehir merkezinde trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu noktada esnafların kaldırımlara yerleştirdikleri; tezgahlar, ürünler veya tabelalar yayaların kaldırımı kullanmasını zorlaştırıyordu. Kaldırımların işgal edilmesi ile yayalar yolları kullanmak zorunda kalıyor bu durumda trafikte kaza risklerini beraberinde getiriyordu. Ayrıca işgal edilen kaldırımlarda engelli aracı ve bebek arabası gibi araçların kullanılması toplumun dezavantajlı kesiminin ulaşım hakkını ihlal edilmesi gibi durumlar ortaya çıkarıyordu.

Kaldırım işgalinde bulunan esnafları uyaran Zabıta ekiplerinin uyarılarını dikkate alan esnaflar, kaldırımlara yerleştirdikleri ürünleri, tezgâhları ve tabelaları geri çektiler. Çekmeyenlere ise cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN-İPEKYOLU BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.