İngiltere Mısır’a sınır gücü konuşlandırdı

İngiltere, Gazze’deki 200 İngiliz vatandaşının tahliyesine hazırlık için Mısır’a sınır gücü konuşlandırdı

İngiltere Mısır’a sınır gücü konuşlandırdı
Yayınlama: 27.10.2023
A+
A-

Sınır güçlerini Mısır’a konuşlandıan İngiltere burada Gazze Şeridi’nde mahsur kalan 200 İngiliz vatandaşının tahliyesine hazırlanıyor.

İngiltere’nin eğitim bakanı Gillian Keegan, Sky News’e İngiltere’nin, Gazze’den çıkan İngiliz vatandaşlarının işlemleri için sınır kuvveti memurları gönderdiğini doğruladı.

“Gazze’de 200 İngiliz pasaportu sahibinin bulunduğunu biliyoruz. Keegan, “Ülkeyi terk edebilmek için konsolosluğun tavsiyesine başvurdular” dedi. 

“Sınır kuvvetlerinin, rehineleri dışarı çıkarabilirsek hazırlıklı ve hazır olması için orada olmasını istiyoruz.

“Çok değişken bir durum ve yoğun bir diplomasi sürüyor… ama biz sadece her şeyin yerli yerinde olduğundan emin olmak istiyoruz.”

İNGİLİZLER TAHLİYE EDİLECEK

Keegan, bahsettiği 200 İngiliz pasaportu sahibinin Hamas tarafından İsrail’in güneyinden Gazze’ye götürülen rehineler mi, yoksa kuşatma altındaki bölgedeki ailelerini ziyaret eden Filistinli Britanyalılar mı olduğunu belirtmedi. 

Bakan ayrıca İngiliz hükümetinin Gazze’ye ve vatandaşların tahliyesine daha fazla yardım sağlanması için “insani duraklama” çağrısını da yineledi.

İngiliz ailelerinin, hükümetin sevdiklerini Gazze’den tahliye etme konusunda harekete geçmemesinden duyduğu hayal kırıklığı sorulduğunda Keegan, öfkenin yersiz olduğunu ve 7 Ekim’de İsrail’in güneyine sürpriz bir saldırı başlatan “Hamas’a yöneltilmesi gerektiğini” söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.