İki kişilik tatilin maliyeti 100 bin lirayı buldu

Bayram tatilinin dokuz güne çıkmasıyla oteller doldu. Erken rezervasyon yapmayan iki kişinin Antalya’da bir haftalık tatil maliyeti ortalama 70-80 bin civarında oldu. Bu rakam üst sınıf hizmet veren tesislerde ise 100 bin lirayı geçiyor.

İki kişilik tatilin maliyeti 100 bin lirayı buldu
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasıyla birlikte otellerdeki doluluk oranları arttı. En yoğun talep Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi’ne olurken Antalya’da erken rezervasyon yaptırmayan iki kişinin bir haftalık tatil maliyeti ortalama 70-80 bin lirayı buldu. Bu rakam üst sınıf hizmet veren tesislerde 100 bin lirayı geçerken; daha ekonomik bölgelerde ise 35-50 bin lira aralığında değişebiliyor.

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çolakoğlu, Elips Haber’den Deniz Dalgıç’a konuştu. Kurban Bayramı öncesi otel doluluk oranlarına ilişkin bilgi veren Çolakoğlu bayram tatilinin yaklaşmasıyla otel doluluk oranlarının arttığına dikkat çekerek, “Kurban Bayramı öncesi, tatil bölgelerimizin güncel dolulukları yüzde 55-60 oranında değişiyor. Bayram tatilinin uzatılması talepleri bir miktar etkilese bile esas etki okulların kapanması nedeniyle oldu” dedi.

En çok talep gören bölgelerin Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi olduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Yoğun olarak tercih edilen otellerin yer aldığı bölgelerimiz Kuşadası, Bodrum, Çeşme, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Alanya olarak öne çıkıyor. Çeşme ve Kuşadası’nda doluluklar yüzde 90 seviyesinde görünmesine rağmen tarih yaklaştıkça karar veremeyen tüketicilerin etkisi ile yüzde 100 doluluklara ulaşılacağı tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

Otel fiyatlarını da değerlendiren Çolakoğlu, “Fiyatlar bu sene sezon başından beri önceki yıla göre maliyetlerimizdeki önemli artışa karşın sınırlı olarak artış gösterdi. Döviz fiyatında beklenen artışın olmaması otelleri zorlamaktadır. Bayram sonrası fiyat artışları beklenmektedir” dedi. Çolakoğlu, bir haftalık ortalama bir tatilin maliyetine ilişkin, “Erken rezervasyon yaptırmayan bir tüketici Antalya’da iki kişilik ve bir haftalık tatil için ortalama 70-80 bin civarında bir maliyetle karşılaşabilir. Bu rakam üst sınıf hizmet veren bir tesiste 100 bin lirayı geçerken; daha ekonomik bölgelerde ise bu rakam 35-50 bin lira aralığında gerçekleşebiliyor” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN - ELİPS HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.