İBB ‘evine dönüyor’ deyip 818 bin lira harcadı ama aslında Türkiye’de hiç bulunmadı!

CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun “evine dönüyor” diyerek Londra’daki müzayedede 818 bin liraya satı satın aldığı Rönesans dönemine ait Fatih Sultan Mehmet madalyonunun geçmişte Türkiye’de hiç bulunmadığı öğrenildi.

İBB ‘evine dönüyor’ deyip 818 bin lira harcadı ama aslında Türkiye’de hiç bulunmadı!
Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-

İBB Fatih Sultan Mehmet’in “Bizans İmparatoru” olarak resmedildiği ve dünyada sadece 4 adet bulunan madalyonu, İngiltere’nin başkenti Londra’da çıkarıldığı müzayedede 818 bin liraya satın aldı.

Üzerinde “Bizans İmparatoru Muhammed” yazan ve dünyada sadece 4 adet bulunan bu kıymetli madalyon evine dönüyor. İBB, bugün İngiltere’de müzayedeye çıkan eseri satın almıştır. pic.twitter.com/z1RLRYFZla

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) October 27, 2022

İMAMOĞLU: MADALYON EVİNE DÖNÜYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlı satın almaya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Üzerinde “Bizans İmparatoru Muhammed” yazan ve dünyada sadece 4 adet bulunan bu kıymetli madalyon evine dönüyor. İBB, bugün İngiltere’de müzayedeye çıkan eseri satın almıştır.” ifadelerini kullandı.

FATİH’İN NADİR MADALYONU

Madalyon, Hükümdar Fatih’in vefatından sonra Napoli’de yapıldı. Onu bu denli nadir kılan ise Fatih’in unvanının Bizans imparatoru olarak madalyon üzerinde yer alması.

Bronzdan dökülen madalyon Rönesans’ın en güzel portre madalyonlarından biri sayılıyor. 11 buçuk santimetre çapındaki madalyonun dünyada sadece üç örneği daha var. Bunlardan biri New York’taki Metropolitan müzesinde, diğerleri ise Oxford’daki Ashmolean ile Londra’daki Victoria ve Albert Müzeleri’nde.

TÜRKİYE’DE HİÇ BULUNMADI

Fatih’in vefatından sonra Napoli’de yapılan madalyon geçmişte Türkiye’de hiç bulunmadı.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.