HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı: “Van halkı bunu hakketmiyor”

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Van’a bir dizi programa katılmak üzere Van’a geldi.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı: “Van halkı bunu hakketmiyor”
VAN
Yayınlama: 24.09.2024
A+
A-

Ramanlı, iki günlük Van temasları kapsamında yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek kahvaltı programı düzenledi. Programda Van gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Ramanlı, konuşmalarında özellikle ilin sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve İl Yönetimi ile birlikte Edremit İlçesinde kentte ki gazetecilerle bir araya geldi. Burada Van’ın kronikleşmiş sorunlarıyla ilgili konuşan Ramanlı kentte ki uçak seferlerinden, 18. Maddeye, çevre yolu sorunundan, stadına, otogarından işsizlik, DSİ çalışmalarından Belediye ve Valilik çalışmalarına kadar var olan sorunlarla ilgili açıklamada bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yamanlı, sorunların çözümü noktasında yetkililere de çağrıda bulundu.

“HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ”

Seçim sonrası tüm Türkiye’de vatandaşlarla bire bir buluşma kararı aldıklarını söyleyen Ramanlı, “Seçimden sonra meclis çalışmaları bir süre devam etti ve meclisin tatile girmesinden sonra milletvekilleri olarak insanlarla buluşma kararı aldık. Tabii ki dört milletvekilinin tüm Türkiye’yi ziyaret etmesi mümkün değil. Biz de bu doğrultuda şehirleri aramızda paylaştık ve saha gezilerine başladık. Bu gezilerimizin amacı, seçimde bize destek veren insanlarla bir araya gelmek ve toplumun nabzını yerinde tespit edebilmek. Çünkü Ankara’da siyaset yaparken toplumun gerçek gündeminden kopmak mümkün olabiliyor. Ankara’daki ezberlerle siyaset yapmak yerine halkın sorunlarını doğrudan ve yerinde tespit etmek istedik. Bu sebeple halkımızla iç içeyiz. Onların dertlerini, sıkıntılarını, taleplerini dinleyerek çözüm önerilerimizi Türkiye’nin gündemine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

VAN’IN SORUNLARI

Van’ın istenilen düzeyde gelişmediğini ifade eden Ramanlı, “Her şehrin olduğu gibi Van’ın da kendine has problemleri var. Hem doğal güzellikleri hem de coğrafi özellikleri ile büyük bir potansiyele sahip olan Van’ın, maalesef istenilen düzeyde gelişmediğini üzülerek görüyoruz. Şehir merkezinde işsizlik hat safhada ve yeterli yatırımların yapılmaması, üretim ve istihdam alanlarının oluşturulamaması büyük bir sorun. Bunun yanı sıra yıllardır Van çevre yolunun tamamlanamaması, yerel idare ile merkezi idare arasında yetki karmaşası nedeniyle gelişim süreci olumsuz etkileniyor. Bu yolun yapılması hem şehrin ticari hem de sosyal gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Van, İran’a sınır olmasına rağmen sınır ticaretinden yeterince faydalanamıyor. Uçak seferleri de büyük bir problem. Van gibi nüfusu yoğun bir şehirde uçak seferlerinin yetersiz kalması, bölgenin gelişimini ve turizmini olumsuz etkiliyor. Örneğin, bu sabah itibarıyla Van’a 12 uçak iniş yaparken Rize’ye 10, Trabzon’a ise 19 uçak iniş yapıyor. Bu dengesizlik bölgesel kalkınmayı olumsuz yönde etkiliyor” diye konuştu.

“VAN’A KÖTÜ KOKU YAKIŞMIYOR”

Van’da yıllardır yayılan ve önüne geçilemeyen kötü kokularla ilgili açıklamada bulunan Ramanlı, “Van Gölü arıtma tesisine yönelik ciddi koku şikayetleri alıyoruz. Eğer arıtma tesisinin kendisi çevreyi kirletiyorsa, bu kabul edilemez bir durumdur. Bu sorunun teknik olarak çözülmesi ve çevre kirliliğine son verilmesi gerekiyor. Ayrıca Van Gölü’nün korunması ve çevresinin daha temiz ve yaşanabilir hale getirilmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

“TERMİNAL, STADYUM”

Bir milyon 200 bini aşkın nüfusa sahip kentte bulunan otogarın hala ilçe terminali görünümünde olduğunu ve yeteri düzeyde bir stadyumun yer almadığını anımsatan eden Ramanlı, “Van’ın hâlâ kendine has bir imar planı olmaması, şehrin gelişimini büyük ölçüde engelliyor. Şehir merkezi, neredeyse yarım milyon nüfusa sahip olmasına rağmen bu konuda ciddi adımlar atılmamış. Ayrıca şehrin stadyumu çok eski ve otobüs terminali de ilçe görünümünde. Bunlar da acil olarak yenilenmesi gereken yapılar arasında” ifadelerine yer verdi.

“BAHÇESARAY HALKI VAN’A GELEMİYOR”

Bahçesaray ilçesinde yaşanan sorunlar ve farklı ilçelerde meydana gelen sel olayları ile ilgili konuşan Ramanlı, “Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle yollar uzun süre trafiğe kapatılıyor. Oysa bugün bu tehlikenin önüne geçecek teknik önlemler mevcut. Özalp ve Başkale ilçelerinde sık sık sel felaketleri yaşanıyor ve bu felaketlere karşı yeterli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Van’da gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile şehrin nabzını tutmaya devam edeceğiz. Amacımız, Van’ın ve diğer şehirlerimizin sorunlarını meclis kürsüsünden dile getirmek ve çözüm önerileri üretmek. Siyasetin asıl amacı halka hizmet etmektir ve biz milletvekilleri olarak halkın sesi olmaya devam edeceğiz. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.