Haydi çocuklar Kur’an’a koşun

Camilerde Kur’an kurslarına kayıtlar başlıyor. 3 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimle çocuklar İslami bilgileri öğrenecek, manevi yönlerini geliştirecekler.

Haydi çocuklar Kur’an’a koşun
Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci geçtiğimiz cuma günü karnelerini alırken, çocukların her yaz yüce kitabimiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için büyük heyecanla koştuğu Yaz Kur’an Kursları da ‘Bismillah’ diyor.

ÇOCUKLARIMIZI KUR’AN İLE BÜYÜTELİM

Diyanet İşleri Başkanlığı, akademik başarılarını manevi donanımla perçinlemek isteyen ve iyi bir dinlenme ve yeni bilgiler öğrenme sürecinden geçmek isteyen çocukları yaz Kur’an kursularına davet ediyor. Kayıtlar 10 Temmuz’a kadar sürecek, yüz yüze eğitim ise 3 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

İNANÇLI BİR NESİL İÇİN HAREKETE GEÇELİM

Camilere akın edecek çocuklara Kur’an-ı Kerim, Siyer, Ahlak gibi derslerin yanında dinimiz İslam da en güzel şekilde anlatılacak. Psikoloji Uzmanı Eğitimci Yazar Adnan Kalkan, “Nesli ihya, medeniyeti inşa mefkuremize inançlı yetişen gençlerle buluşalım” diyerek ailelerinden çocuklarını Kur’an’a yönlendirmelerini istedi.

CAMİLER ÇOCUKLARLA DOLUP TAŞMALI

Yaz tatilinin çocukların manevi gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Hatalmış, “Camilerimiz çocuklarla dolup taşmalıdır. Aileler ahiret sınavını unutmayarak yavrularının manevi eğitimini ihmal etmemeli” uyarısında bulundu.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.