Hasarlı yapı gitti çilesi kaldı

Van Büyükşehir Belediyesine ait Eski Belediye İş Merkezi büyük Van depreminde hasar görmüş ve aylar önce yıkılmıştı. Ancak yıkılan binanın yerine herhangi bir yapının yapılmaması...

Hasarlı yapı gitti çilesi kaldı
VAN
Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesine ait Eski Belediye İş Merkezi büyük Van depreminde hasar görmüş ve aylar önce yıkılmıştı. Ancak yıkılan binanın yerine herhangi bir yapının yapılmaması ve yolunun bozuk olması tepkilere neden oluyor.


Van Büyükşehir Belediyesi, ağır hasarlı Eski Belediye İş Merkezinin yıkımını tamamladıktan sonra arsayı aylar önce satışa çıkarmıştı. İş merkezinin bulunduğu sokaktaki esnaflar, arsanın satılması kararına tepki göstermiş ve arsanın satılması yerine vatandaşların faydasına olacak bir yapı yapılaması için belediyeye çağrıda bulunmuştu.
Geçen süreye rağmen alanda herhangi bir çalışma yapılmadı.  Boş kalan alan, belediyeye ait gelişigüzel araçların park edildiği otopark olarak kullanılıyor. Ancak bozuk olan yol sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatıyor.


Arsanın bulunduğu alanın en kısa zamanda değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen esnaf ve vatandaşlar, herkesin rahatça kullanabileceği bir alan yada bir yapının yapılması çağrısını yineledi.  bozulan yolun da kış gelmeden onarılması gerektiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.