Gürpınarlı gençler gençlik merkezlerinde sosyalleşiyor

Gürpınar merkezde bulunan Gürpınar Gençlik Merkezi, içerisinde bulunan kurslarla gençleri sosyalleştirmek adına çalışmalarına devam ediyor.

Gürpınarlı gençler gençlik merkezlerinde sosyalleşiyor
A+
A-

Müzik, resim, masa tenisi gibi birçok branşta kurslar açan Gürpınar Gençlik Merkezi, gençlerin sadece kurslarla sınırlı kalmayıp aynı zamanda gönüllü eğitimciler tarafından sosyal ve kültürel etkinliklere de katılmalarını sağlıyor.

“AMACIMIZ DAHA FAZLA GENCE ULAŞMAK, DAHA FAZLA GENCİN HAYATINA DOKUNMAK”
Gürpınar Gençlik merkezi gençlik lideri Ahmet Ayşin; “Gürpınar Gençlik Merkezi, gençlerin kültürel ve sosyal faaliyetlerini düzenleyebildiği, kötü alışkanlıklarından uzak durarak gezi, kamp, kültürel faaliyetler, resim, müzik, bağlama, tiyatro, gitar gibi kurslarla kötü alışkanlıklardan uzak durduğu ve sosyalleştiği bir ortam. Gençlik Merkezi yaklaşık bir yıldır aktif bir şekilde devam ediyor. Burası belediyemiz sayesinde yeniden yapılan çok güzel bir tesis. Gençlerin aktif olarak gelip gitmesi ve çarşı merkezinde güzel bir konumda olması bizim için bir avantaj. Tabi ki köy okulları ve diğer uzak yerleşim yerlerinde olan gençlerimize ulaşmak için faaliyetler yapıyoruz. Bize verilen imkânlar dâhilinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Amacımız daha fazla gence ulaşmak, daha fazla gencin hayatına dokunmak. Her kursumuzda 15-20 arasında öğrencimiz var. Ayrıca ilçe müdürlüğüne bağlı olan sportif kurslarımız var. Havuzumuz yapılmakta şu an. Onun dışında Ferdi sporlar merkezimizde karate, masa tenisi var. Fitnes salonumuz yeni yapıldı. Fitnes salonumuzu aktif olarak bütün halk gelip burada kullanabiliyor. Hemen hemen Gürpınar’ın gençlerinin çoğuna biz ulaşmış durumdayız. Amacımız ulaşamadığımız gençlere ulaşmak. Bütün gençlerimizi buraya bekliyoruz. Her zaman başımızın üstlerinde yerleri var. Maddi manevi herhangi bir konuda eğitim olsun, kültürel olsun, geziler olsun o konuda bize başvurup danışmak isteyen, eğitim almak isteyen gençlerimizi bekliyoruz.” dedi.

“HAYRULLAH TANIŞ’A TEŞEKKÜR EDERİM”
Yaz döneminde özellikle gençlik kampları ve geziler oluyor. Her sene 150 den fazla gençlerimizi kamplara yolluyoruz. Tamamen ücretsiz bir şekilde ve kadın erkek ayrı olacak şekilde biz gönderiyoruz. Bunu bakanlığımız karşılıyor. Tamamen ücretsiz gidiyorlar. Bir hafta boyunca gittikleri şehrin kültürel, tarihi yerlerini gezerek güzel bir tatil yapıyorlar. İlçemizin biraz daha ülkemizin doğusunda olmasına rağmen gençlerimize batıyı farklı kültürleri tanımasını açısından gençlik kamplarımız büyük önem arz ediyor. Yazın mayıs ayında kamp başvurularımız başlıyor. Tüm gençlerimizi bekliyoruz. Zaten her okula gidip ayrı ayrı tanıtımlarını yapıyoruz. Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’a bu kurumu bize tahsis ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Buranın yapımında emekleri çok oldu. Ayrıca kaymakam beye çok teşekkür ediyoruz. İlçe spor müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Bu kurumun buraya yapılması, gençlerimizin buraya gelmesi, bu eğitimleri alıp kötü alışkanlıklardan uzak durması ilçemiz için çok büyük bir değer. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KURSİYERLERİMİZİN SEVİYESİNE UYGUN RESİMLER YAPIYORUZ”
Resim Öğretmeni Pakize Eravcı da “15 aktif öğrencim var kursa gelen. Karakalem ve akrilik üzerine çalışmalar yapıyoruz. Sulu boya çalışmaları yapıyoruz. Şuan burada da çalışmalarımızı görüyorsunuz. İlkokul ve ortaokul seviyesinde kursiyerlerim olduğu için onların seviyesine uygun olarak yaptırmaya çalışıyorum resimleri ”dedi.

“BURAYI İKİNCİ BİR EVİM OLARAK GÖRÜYORUM”
Gençlik Merkezinde konservatuar öğrencisi olduğunu belirten İbrahim Donuş ise “Burada birçok faaliyet yapılıyor. Gençlere çok imkân sağlanıyor. Ben burayı ikinci bir evim olarak görüyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Adap, saygınlık ve eğitim konularında Gençlik Merkezi hayatımıza çok güzellikler sundu. Bağlama öğrencisiyim. Bu güne kadar kendi çapımda yapamadığım şeyleri Gençlik Merkezinde yapma fırsatı buldum. Buraya farklı niyetlerle gelen kursiyerler hayatlarına bir şey katamazlar ama iyi niyetle gerçekten bir şeyler başarmak için geliyorlarsa çok şey kaydedebilirler” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.