Gürpınarlı çocuklar hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor

Gürpınar ilçesinde çocuklar, Van Valiliği, Gürpınar Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılarak hizmete alınan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda hem serinliyor hem de yüzme eğitimi alıyor.

Gürpınarlı çocuklar hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor
VAN
Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

İlçede bir süre önce yapımı tamamlanıp hizmete açılan 25 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe, 140 santimetre derinliğe sahip 5 kulvarlı yüzme havuzu, yaz tatilinde yüzme bilmeyen çocukları ağırlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” ve “Yaz Sporları Kursu”  kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, antrenörleri eşliğinde eğitim alıyor.

Aileleriyle birlikte kursa gelen çocuklar, deneyimli eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

Yüzme öğrenerek iyi birer yüzücü olma heyecanıyla kulaç atan çocuklar, hem spor yapıyor hem de suda keyifli zaman geçiriyor.

Yüzme Antrenörü Mecnun Şaşkın, yaptığı açıklamada, 60 öğrencinin düzenli olarak yüzme kursuna katıldığını söyledi.

İlçedeki çocukları yüzme öğrenmeleri için havuzlardaki yüzme kurslarına davet eden Şaşkın, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizi sadece psikomotor olarak gelişimlerinden ziyade bilişsel, duyusal ve ruhsal olarak da geleceğe yönelik hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz içerisinde yetenekli olanları olimpiyatlar başta olmak üzere uluslararası müsabakalar için yetiştirmek istiyoruz. Bu tesis bu anlamda bize büyük olanaklar sunuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Yüzme antrenörü Adem Aslan ise faaliyete başlayan yüzme havuzunun çocukların sosyalleşmesi açısından önemli bir tesis olduğunu söyledi.

İyi sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Aslan, “Havuza gelen çocuklar çok mutlu. Buradan giderken el sallayarak gelirken ise koşa koşa geliyorlar. Bu durum bizi son derece mutlu ediyor. Amacımız yüzme bilen öğrenci sayımızı her geçen gün arttırmak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.