Gürpınar’da minik çocuklar doyasıya eğlendi

Van’da yaklaşık 1 yıldır çocuklar yararına kurulan Yarınları Koruma Derneği (YAKODER) Gürpınar ilçesindeki köy okulunu ziyaret ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Gürpınar’da minik çocuklar doyasıya eğlendi
VAN
Yayınlama: 02.01.2024
A+
A-

Çocuklar  için yaptığı farkındalık çalışmaları ve sosyal yardımlarla topluma katkı sağlayan YAKODER, Van’ın Gürpınar İlçesine bağlı bir köy okulunu ziyaret etti. Çocuklara çanta, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar dağıtan gönüllü ekipler, hak temelli drama etkinlikleri yaparak, çocukları doyasıya eğlendirdi.
Konuyla ilgili konuşan Yarınları Koruma Derneği Başkanı Gülcan Gözcü, “Derneğimiz yaklaşık 1 yıldır Babam merhum Abdullah Canatak adına kuruldu. Çoğunlukla yarınlarımız olan çocuklarımız için mücadele etsek de tüzük gereği tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız mevcut. Hayattayken çocuklara ve eğitime çok fazla önem ve destek vermeye çalışan bir insandı babam. Bu sebeple vefatından sonra da tüm gönüllülerimizle birlikte Abdullah Canatak adına toplumu bilinçlendirecek çocuklarda yok olanı görüp tamamlayabilecek çalışmalar yürütmek istedik. Bir yılda çok yol kat ettik. Devamının katlanarak gelmesini diliyorum.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA DRAMA ETKİNLİKLERİ İLE HAKLARINI ANLATIYORUZ”
Kuruldukları günden bugüne tüm çocukların destekçisi olduklarını belirten Gözcü, ”Geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımızın daha çok refah içinde yaşamaları için kurulduğumuz yıldan bu yana yüzlerce çocuğa sosyal anlamda destek sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz. Gittiğimiz dezavantajlı bölgelerde çocuklarımızın tüm ihtiyaçları ile ilgili notlarımızı alıp yeniden gelmek için planlamalar yapıyoruz. Aynı zamanda haklarının fark ve bilincinde olan çocuklarımızın ileri ki zamanda toplumda daha güçlü rollerle karşımıza çıkacağını ve aynı zamanda ihmal ve istismar durumlarında hayır demekten çekinmeyeceğini bildiğimiz için yaratıcı drama lideri gönüllülerimiz ve çocuk gelişimi uzmanlarımız tarafından yazılan keyifli drama etkinlikleri ile çocuklarımıza haklarını anlatıyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.