Gürpınar’da bulunan Tirşîn Yayla Yolu’nda çalışma başlatıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar (Payîzava) ilçesi Bükeç (Akan) mahallesine bağlı Çizgili (Avan) mezrasında bulunan 3 bin 300 rakımlı Tirşîn Yaylasında yol çalışması yaptı. Daha önce halkın at ve katırlarla ulaşım sağladığı yaylaya artık araçlarla daha rahat bir şekilde ulaşım sağlanıyor.

Gürpınar’da bulunan Tirşîn Yayla Yolu’nda çalışma başlatıldı
VAN
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Yaklaşık olarak kent merkezine 110 kilometre uzaklıkta Şırnak, Çatak ve Gürpınar üçgenindeki Tirşîn Yayla Yolu 15 günlük çalışma ile ulaşıma açıldı.

Kayalarda bulunan figürlerle bilinen ve doğa tutkunlarının dikkatini çeken Tirşîn Yaylası’na yapılan çalışma ile daha rahat ulaşım sağlanacak.

Bükeç (Akan) Mahallesi’ne bağlı Çizgili (Avan) ve Taşlıyazı (Akçuri) Mahallesi’ne bağlı Karyağdı (Varcon) mezralarının da bulunduğu güzergâhta zorlu arazi şartlarına rağmen hummalı bir çalışma yapan Gürpınar Kırkgeçit (Qesrik) Şantiye Şefliği ekipleri, buradaki çalışmalarını tamamladı.

Çalışma ile yaylalarına daha rahat bir şekilde ulaşacaklarını belirten mahalle ve mezra halkı, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.