Gürpınar’da 30 yıldır yapılmayan arazi yolunda çalışma başlatıldı

Van Büyükşehir Belediyesi ile Gürpınar Belediyesi ekiplerince yaklaşık 30 yıldır yapılmayan Otbiçer (Iremîr) Mahallesi arazi yolunda çalışma başlattı. Van-Hakkâri karayoluna da bağlantısı olan 7 kilometrelik yol, mahalle sakinlerine büyük kolaylık sağlıyor.

Gürpınar’da 30 yıldır yapılmayan arazi yolunda çalışma başlatıldı
VAN
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı Kırkgeçit (Qesrik) Şantiye Şefliği ekipleri ile Gürpınar Belediyesi ekipleri yurttaşlardan gelen talep üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 7 kilometrelik arazi yolunda kanal açma, stabilize, dolgu, genişletme ve sıkıştırma çalışması yapılıyor. İki gündür süren çalışmaların bir hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

Yapılan çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Musa Sertkal, 30 yıldan fazladır yolun yapılmadığını belirterek, “Burada gördüğünüz arazi yolu 30 yıldan fazladır yapılmıyordu. Arazi yolumuz dere yataklarına da yakın olduğu için en ufak bir yağışta çamurdan dolayı geçilemiyordu. Bu yüzden tarımsal arazilerimize ulaşamıyor, ekinlerimizi sağlıklı bir şekilde biçemiyorduk. Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarımız ve Gürpınar Belediye Eşbaşkanlarımız göreve geldikten kısa bir süre sonra sesimize kulak verdiler. Yolumuzun yapımına başlandı. Yolun tamamlanması ile birlikte bizler tarımsal arazilerimize daha sağlıklı bir şekilde ulaşmış olacağız” dedi.
Sertkal, yapılan çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal ile Gürpınar Belediye Eşbaşkanları ve çalışma yürüten tüm ekibe teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN- VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.