Gürpınar Kaymakamı Erdem’den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Gürpınar Kaymakamı Erdem’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
VAN
Yayınlama: 28.10.2024
A+
A-

Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını ifade eden Erdem, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimiz, bundan tam 101 yıl önce ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir’  ifadeleriyle ilan edilmiştir.

O günden bu yana Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur. İnanıyorum ki aziz milletimizin her bir ferdi, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu özel günü büyük bir coşku ile idrak etmekte; en samimi duygularla kutlamaktadır.

Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz.

Bu vesileyle cennet vatanımızı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, bu vatan ve devletimiz için çalışan, çaba harcayan, daha fazlasını yapmak için gayret eden her bir ferdi saygıyla selamlıyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.