Görevden alınan generalin görüntüsü olay oldu

Putin’in geçen ay görevden aldığı ve Wagner grubu lideri Prigojin’in ölümünden sonra akıbeti merak edilen ünlü general Sergey Surovikin, ortaya çıktı. Rus muhalifler, Surovikin’in eşi Anna Surovikin’le görüntüsünü paylaştı.

Görevden alınan generalin görüntüsü olay oldu
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

Rusya’yı sarsan paralı asker grubu Wagner’in ayaklanması sonrası ortadan kaybolan ve geçen ay görevden alınan Rus ordusunun önde gelen isimlerinden General Sergey Surovikin’in tartışma yaratan yeni bir görüntüsü ortaya çıktı.

Daha önce Suriye’de de önemli rol üstlenen ve sert yöntemleriyle “General Kıyamet” adıyla anılan Surovikin, Wagner’in 24 Haziran’daki ayaklanması sonrası kayıplara karışmış ve akıbeti tartışmalara yol açmıştı.

Wagner’in gerçekleştirdiği isyan sırasında Surovikin bir video yayınlayarak Wagner’e silah bırakma çağrısında bulunmuştu.

İsyanın ardından Rus basınında çıkan bazı haberlerde, Surovikin hakkında soruşturma başlatıldığı ve ev hapsinde tutulduğu öne sürülmüştü.

Görevden alınan generalin görüntüsü olay oldu

“HAYATTA VE SAĞLIKLI”

Rus basınında yer alan fotoğrafta Sergey Surovikin, beysbol şapkasıyla, büyük gözlüklerle ve tişörtle gezerken kameraya bakıyor. Eşi Anna ise, kızıl saçlıyla yanında yürüyor.

Anna Surovikin, eşinin oligarklardan para almasına yardım ettiği iddiasıyla ABD’nin yaptırım listesine alınmıştı.

Bir dönem Putin’e seçimde rakip olan gazeteci Ksenia Sobchak, fotoğraf paylaşarak, ünlü generalin sonunun Prigojin gibi olduğu yönündeki söylentileri reddetti.

Sobchak, “General Surovikin hayatta ve sağlıklı. Ailesiyle Moskova’da. Fotoğraf bugün çekildi.” ifadelerini kullandı.

Görevden alınan generalin görüntüsü olay oldu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.