Gazze’de yaşanan vahşet ve soykırım Van’da unutturulmuyor!

Van Filistin’e Destek Platformu tarafından “Filistin’i unutma Gazze hakkında konuşmaya devam et” sloganı ile basın açıklamaması yapıldı.

Gazze’de yaşanan vahşet ve soykırım Van’da unutturulmuyor!
VAN
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

Cuma namazı sonrası Hazreti Ömer Camii avlusunda yapılan basın açıklamasına, siyasi parti, STK temsilcileri ve halk katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Temsilcisi Ömer Gündüz okudu.

Dokuz ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımın devam ettiğini belirten Gündüz, Siyonist ve İşgalci İsrail ordusunun son olarak hafta başında Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus Şehrinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 100’den fazla Filistinli kardeşimizin şehit olduğunu söyledi.

“İsrail ancak güçten anlar”

İyice zıvanadan çıkan Siyonistlerin, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olduğunu ifade eden Gündüz, “Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonist İsrail’in ve en büyük destekçisi katil ABD’nin bölgede bu kadar rahat hareket etmesinin en büyük sebebi elbette ki katliamlara dur diyecek yetkin ve etkin bir gücün olmayışı ve Müslüman ümmetin dağılmışlığıdır. Her zaman haykırdığımız gibi “İsrail ancak güçten anlar”. Üzülerek söylemek gerekir ki Filistin’de, Gazze’de yaşanan zulüm ve katliamlar şu günlerde Müslümanların gündeminden düşmüş durumdadır. Haber kanallarında ise çok gerilerden takip edilmekte, çoğu zaman halkın gündemine dahi getirilmemektedir. Bu sebeple bu gün burada bir araya gelişimizin gayesi “Gazze’de yaşanan katliamları asla unutma ve unutturma” demek içindir” dedi.

Yapılması gereken tek bir şey Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir”

Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan Siyonistlerin savunmasız sivillerden intikam aldığına dikkat çeken Gündüz,  şunları söyledi:

“Siyonist ve Emperyalistlerden merhamet beklemek beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Dokuz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda, İslam ülkeleri olarak Kur’an-ı Kerimde buyrulduğu üzere “Ey İman Edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.” (Maide/51). Ayeti mucibince hareket etmektir. Küfür tek millettir. Katil ve zalim Netanyahu’nun Amerikan meclisinde bir kahraman gibi karşılanması ve dakikalarca ayakta alkışlanması da bunun son örneğidir. Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Bu bir gerçektir ki düşmanlarımız Müslümanların ayrılığından güç almaktadır. Son süreçte ülkemizde Suriyelilere yapılan ırkçı saldırıları ve kışkırtmaları tasvip etmediğimiz gibi bu tarz olaylar Müslümanlar arasına tefrika sokmakta; buda İsrail’in ekmeğine yağ sürmektedir. Bizlerin en büyük düşmanı; dünyayı kasıp kavuran ve kurmuş olduğu zulüm düzeni ile insanlığı ifsat eden Siyonizm ve onu ayakta tutan işbirlikçi güçler olmalıdır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin acziyetidir. İslam ülkelerini Yemeni örnek almaya çağırıyoruz. “Onlar güçlerini Rablerinden alan kahraman Gazze sevdalılarıdır.” Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp, İslam Birleşmiş Milletlerini, İslam Barış Gücü’nü oluşturmayışımızdır.”

“Filistinli kardeşlerimiz tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor”

Filistinli kardeşlerimizin bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödediğine dikkat çeken, Gündüz, “Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücadele vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değildir. İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacaktır. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“Meclise sunulan kanun teklifine destek verilmelidir”

Siyonist işgal ordusunun saflarında yer alıp Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı olan Siyonistlerin vatandaşlıktan atılması, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması ve mal varlıklarına el konulmasına dair meclise sunulan kanun teklifini sonuna kadar desteklediklerini belirten Gündüz, “Söz konusu kanun teklifine mecliste grubu bulunan veyahut bulunmayan tüm partilerin ve milletvekillerimizin destek vermesinin vicdani ve insani bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak, destek vermelerini talep ediyoruz.

“Azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz”

Sözünü Dünya Âlimler Birliği tarafından Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile sonlandıran Gündüz,  “Gazze’ye destek vermemek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır.’ Bu sebeple bizlerde buradan bir kez daha haykırıyoruz ki mübarek belde Filistin ve kutsal şehir Kudüs davasını, Gazze’de yaşanan soykırımı asla unutma ve unutturma. Filistin’de ki ve mazlum coğrafyalardaki tüm kardeşlerimiz için dua et, tepki ver, yürüyüş yap, boykota ısrarla devam et ve maddi desteğini asla esirgeme. İşte bu gün burada sizlerle bir araya gelmemiz ve Filistin’de yaşanan katliamı unutturmamak ve gereken tepkiyi vermek adına çok önemli bir görevi yerine getirmiş oluyoruz. Siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz. Özgür Gazze, Özgür Filistin’de buluşmak duasıyla Allah’a emanet olunuz” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, yapılan dua ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.