Galatasaray iki transferi birden duyurdu

Transferde hız kesmeyen Galatasaray, Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez’i renklerine bağladı.

Galatasaray iki transferi birden duyurdu
Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir kadro kurmak için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, iki transferi birden duyurdu.

Galatasaray, Ndombele’yi duyurdu

Sarı-kırmızılılar ilk olarak Tanguy Ndombele’nin kiralık transferi için oyuncu ve Tottenham ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro’nun geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi. 

Ndombele’nin lisansı çıkarıldı

Galatasaray, Tanguy Ndombele’nin lisansını çıkarırken oyuncunun sezon sonuna kadar kiralandığını açıkladı.

Sarı-kırmızılılar Ndombele için kiralama bedeli ödemeyecek. Yıldız oyuncunun 15 milyon Euro olan satın alma opsiyonu 2025’ten itibaren 5 sezona yayılmış eşit taksitlerle ödenecek.

Ndombele, Galatasaray’dan yıllık 3 milyon 136 bin Euro kazanacak. 

Galatasaray’dan yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır.

Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 euro sezonluk ücret ödenecektir.” denildi. 

Ndombele, İstanbul’a geldi

26 yaşındaki Fransız orta saha Ndombele sağlık kontrolünden geçmek ve resmi sözleşmeye imza atmak için İstanbul’a geldi. Başarılı oyuncu daha sonra kendisini bekleyen araca binerek alandan ayrıldı.

Davinson Sanchez’i de açıkladılar

Galatasaray Kulübü, Ndombele’nin ardından Davinson Sanchez transferini de açıklayak oyuncu ve kulübü Tottenham’la görüşmelere başlandığını duyurdu. 

Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Davinson Sanchez Mina’nın transferi konusunda futbolcu ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır.” denildi.

4 yıllık sözleşme imzalandı

Galatasaray, Davinson Sanchez’in lisansını çıkardı ve oyuncuyla 4+1 yıllık sözleşme imzalandığını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi.

Sarı-kırmızılı takım İngiliz ekibine 5 sezona yayılmış taksitlerle 9 buçuk milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Kolombiyalı savunma oyuncusuna her sezon için 3,2 milyon avro ödeme yapılacak.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Davinson Sanchez Mina ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 5 sezona yayılmış eşit taksitlerle, 9.500.000 euro transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 4+1 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 3.200.000 euro sezonluk ücret ödenecektir.” ifadeleri kullanıldı. 

Milli aradan sonra İstanbul’a gelecek

DHA’nın haberine göre Davinson Sanchez, milli aradan sonra İstanbul’a gelecek. 

27 yaşındaki Kolombiyalı stoperin sağlık kontrolünden geçirildiği ve imzanın atıldığı öğrenildi. Milli takım kampında olan Sanchez’in milli aradan sonra sarı-kırmızılı takıma katılacağı belirtildi. 

Tottenham iki oyuncuya 104 milyon Euro ödedi

Tottenham’da bu sezon kadroda düşünülmeyen iki oyuncu, zamanında İngiliz ekibine pahalıya mal olmuştu. Londra ekibi, 2019’da Ndombele’yi Olimpik Lyon’dan 62 milyon euro, Davinson Sanchez’i ise 2017’de Ajax’tan 42 milyon euro’ya kadrosuna katmıştı.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.