Filistinli gazeteci ve ailesinden 11 kişi İsrail saldırısında vefat etti

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentini hedef alan bombardımanında gazeteci Muhammed Ebu Hatab ve ailesinden 11 kişi hayatını kaybetti.

Filistinli gazeteci ve ailesinden 11 kişi İsrail saldırısında vefat etti
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye bombardımanı can almaya devam ediyor. Filistin’in resmi televizyon kanalı Filistin TV’nin haberinde, İsrail’in Han Yunus’a düzenlediği saldırıda, televizyon kanalının muhabiri Muhammed Ebu Hatab ve aile üyelerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA da bu bilgiyi doğruladı. WAFA’nın haberinde de İsrail’in hava saldırıları sonucunda gazeteci Ebu Hatab’ın eşi, oğlu ve erkek kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin vefat ettiği aktarıldı.

Söz konusu haberde, gazeteci Ebu Hatab’ın saldırı anında iş başında olduğu bilgisine yer verildi. Gazetecinin, Han Yunus’taki Nasır Tıp Hastanesi önünde İsrail’in saldırılarıyla ilgili bilgiler verdiği, son bağlantısını ise ölmeden bir saat önce hastane önünden gerçekleştirdiği belirtildi.

Filistin TV muhabiri Selman Beşir, muhabir arkadaşı Muhammed Ebu Hatab’ın İsrail’in düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü anlatırken isyan ederek gazeteci yeleğini yere fırlattı.

Beşir, “Bu yeleklerin hiçbir kıymeti yok. Biz burada şehit olmak için sıramızı bekliyoruz.” dedi. Stüdyodaki sunucu ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.