“Filistin’e Destek Gecesi”ne Vanlılardan yoğun ilgi

Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde Gazze yararına konser ve etkinliklerin yer aldığı “Filistin için Destek ve Dayanışma Gecesi”ne Vanlılar yoğun ilgi gösterdi. Gecede elde edilen tüm gelir Filistin’e gönderilecek.

“Filistin’e Destek Gecesi”ne Vanlılardan yoğun ilgi
VAN
Yayınlama: 31.12.2023
A+
A-

Van’da bebek katili siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Gazze’ye destek etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda önemli çalışmalara imza atan Filistin’e Destek Platformu, abluka altındaki Gazze yararına anlamlı bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Sergi, tiyatro, şiir, konuşma ve Grup Yürüyüş konserinin yer aldığı ‘Filistin İçin Destek Ve Dayanışma Gecesi’ programı yoğun ilgi gördü.

Edremit Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın konuşmasıyla devam etti. Zafer için yapılması gerekenleri anlatan Şık, “Bir Sünnettullah kavramı vardır ki, biz adımlarımızı ona göre atmadığımız müddetçe Uhud savaşında olduğu gibi Peygamberin ordusu içerisinde olsak bile mağlup olma riski vardır. Dolayısıyla bu ıstırabı, bu dramı içerisinde hissedenler olarak eğer bu hakikatler üzerinden yol almayı başaramazsak, duygusal davranacak olursak, bütün açıklarımızı sloganlarla, alkışlarla kapatmaya çalışırsak, Kuran’dan aldığım ilhamla söylüyorum maalesef değişen bir şey olmayacaktır. Onun için Kur’an’ın mefkûresi, Kur’an’ın göstermiş olduğu istikamet ne ise ona göre adım atmaktan başka çaremiz yoktur. Maalesef ama maalesef görünen odur ki, şu anda bütün dünya adeta Talut’un ordusu gibi o nehirden su içti. Sadece Hamas kaldı, sadece Gazze kaldı. Nedir o su? Dünya suyudur, makam suyudur, menfaat suyudur. Kısacası maneviyatımızı tarumar eden bir sudur, kısacası dünyadır. O onun için dünyadan gönlünüzü çekmediğiniz müddetçe vallahi şu anda az, güçsüz, çaresiz gibi görünen Gazze’deki kardeşlerimizin ortaya koyduğu o performansı, o gayreti, o mücadeleyi gösteremezsiniz. Onlar şu anda adeta ümmetin şerefini kurtarıyorlar. Onlar şu anda İslam’ın izzetini kurtarıyorlar. Onlar şu anda yaşayan Kur’an, onların lideri, onların komutanı Hz. Muhammed (sav).” dedi.


“DİLİN DEĞİŞTİREMEDİĞİNİ, ELİN DEĞİŞTİREMEDİĞİNİ KALP NASIL DEĞİŞTİREBİLSİN?”
Filistin’de yaşananlara karşı sadece konuşmakla bir şey yapılamayacağını dile getiren müftü Şık, “Biz eğer uzaktan bakmakla bu işin üstesinden gelebileceğimize inanıyorsak yanılırız. İslamiyet’in temel hedefi şudur; Münkeri bertaraf etmek, marufu hâkim kılmak. Münker, her türlü zulmün, her türlü hukuksuzluğun her türlü vahşetin adıdır. Peygamber, münkerin ortadan kaldırılmasını istiyor ve 3 unsura işaret ediyor. Biri dil ile biri kalp ile biri ise el ile. Maalesef Müslümanlar bu uyarıyı yeterince anlamadılar. İdrak edemediler. Elleriyle münkeri bertaraf edebilecekken bu fırsatı kaçırdılar zamanında. Dolayısıyla el işlevsiz ve etkisiz kaldı. Sonra münkerin değiştirilmesi için dil devreye girdi. Bütün yükü dil almaya başladı ve şu anda gördüğünüz gibi bütün dünyada Müslümanlar bas bas bağırıyorlar, lanetliyoruz diyorlar. Kınıyoruz diyorlar boşuna, yapmayın etmeyin diyorlar boşuna, tehditler bile boşuna kıymetli kardeşlerim. Çünkü eğer eliniz güçlü değil ise sizin dilinizin yani sözünüzün gücünden bahsedilemez. Dile gücü veren eldir ama maalesef eldeki gücü yitirmiş olanlar, elin gücünden mahrum olanlar sadece dilleriyle bas bas bağırıyorlar. Nafile ve sonrasında dil de zaman içerisinde susuyor. Bakın Gazze ilk bombalandığı zaman o andaki duygularımız, o andaki söylemlerimizin gücünü şöyle bir hatırlayalım. Bir de şu andakini hatırlayalım. Diller susmaya başladı, susacak çünkü acziyetini ifade ediyor. Zaman içerisinde bütün yük kalbe kalıyor. Şimdi sormak istiyorum. Dilin değiştiremediğini, elin değiştiremediğini kalp nasıl değiştirebilsin? Öyleyse yeniden bizim başa dönmemiz, Peygamberin (sav) mesajını idrak etmemiz, rabbimizin onlar için güç hazırlayın şeklindeki kesin talimatına uymaktan başka çaremiz yok. Onlar neyden güç alıyorlarsa bizim onu zayıflatmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından şiir ve tiyatro gösterisi oldu. Program Grup Yürüyüş’ün seslendirdiği Filistin parçalarıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.