“Fenomen Müdür” basını hiçe saydı!

Van’ın İl Kültür ve Turizm Müdürü’nün “Fenomen Aşkı” bitmiyor. Kentin tanıtımı için sosyal medya fenomenleri ile sürekli olarak çalışan müdür, Badem Çiçeği Festivali öncesi basını bir kez daha hiçe saydı.

“Fenomen Müdür” basını hiçe saydı!
VAN
Yayınlama: 20.04.2024
A+
A-

Van’da her yıl Akdamar Adası’nda düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Badem Çiçeği Festivali” için yarın start verilecek. Kentin tanıtımı için büyük öneme sahip olan festival öncesi hazırlıklar tamamlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda kentteki yerel ve ulusal basın göz ardı edildi.

Müdürlüğün çalışmaları doğrultusunda sürekli olarak Sosyal Medya Fenomenleri (Influencer) ile ortak hareket eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, Badem Çiçeği Festivali içinde aynı tavrı takındı. Festival önce istişare toplantısı düzenleyen İl Müdürü Şahin, beraberindeki TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Van Otelciler Derneği Başkanı aynı zamanda Elite World Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel’le birlikte fenomenler ve fotoğrafçılar ile bir araya geldi.

FENOMENLERE KAHVALTI JESTİ!

Yapılan toplantıyla ilgili İl Müdürlüğü’nün resmi X sayfasından şu ifadelere yer verildi: “15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında İlimizde bulunan yerel influencer ve fotoğrafçılarla Van Kahvaltısı buluşması düzenledik. Yapılan etkinlikte ilimizin sosyal medya aracılığı ile daha etkin tanıtımı, öneriler ve yapılabilecek projeler üzerine konuşuldu.”

Fenomenlere ve fotoğrafçılara her hangi bir ücret ödenip ödenmediği ve programlara nasıl dahil edildiği de soru işareti olarak akıllardaki yerini almış durumda. Bu konuda İl Müdürlüğü’nden her hangi bir açıklama yapılmış değil.

VALİLİK “ARAÇ AYARLANDI” DEDİ

Alınan bilgilere göre ilk olarak sadece sosyal medya fenomenlerini ve fotoğrafçıları Akdamar Adası’na götüreceklerini ve araç ayarlandığını belirten Şahin, programın detaylarını da basınla paylaşma gereğinde bulunmadı. Dün akşam yaşanan gelişmeler ve konuşmaların ardından Van Valiliği üzerinden basının Badem Çiçeği Festivali’ne götürülmesi için araç ayarlandığı açıklandı. Basın mensuplarıyla dalga geçilircesine yapılan bilgilendirmede davetten ziyade araç ayarlandığı duyuruldu. Van Valiliği Whatsapp Grubu’ndan yapılan paylaşımda; “İyi akşamlar değerli basın mensubu arkadaşlarım. Pazar günkü Akdamar Badem Çiçeği Festivali için Kültür ve Turizm müdürlüğü araç ayarlayacak. Gelecek arkadaşlar bana özelden 👍 emojisi gönderirse uygun olur. Teşekkürler.” İfadeleri kullanıldı.

Daha önceki etkinliklerde de aynı tavrı sergileyen ve basını arka planda tutarak fenomenleri önceleyen İl Müdür Şahin, Urartu Han’da yemek programına ev sahipliği yapmıştı.

(Bu haberi kullanan ve basının göz ardı edilmesini kabul etmeyen biz basın kuruluşları etkinliğe katılım sağlamayacağımızı açık bir dille deklare eder, İl Müdürünün fenomen sevgisini de sert bir dille kınıyoruz.)

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.