ETÜT Van projesi kapsamında başarılı olan öğrencilere ödül verildi

ETÜT Van projesi kapsamında başarılı olan öğrencilere ödül verildi
VAN
Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-

ETÜT Van Projesi kapsamında yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrenciler, Vali Ozan Balcı tarafından ödüllendirildi.

Çalışkan öğrencilerin her zaman başarılı olduğunu belirten Vali Balcı, “Çalışkanlık karakteriniz olsun. Bol bol kitap okuyun. Sanatla sporla uğraşın. Yabancı dil öğrenin. Hedefleriniz ve hayalleriniz büyük olsun. Çevrenize faydalı iyi insanlar olun.” dedi.

Vali Balcı, program sonunda 8. sınıflarda, 11. sınıflarda ve 12 sınıflarda ilk üçe girenlere ve mezun öğrencilerde de dereceye girenlere ödüllerini vererek kitap hediye etti.

Programa, Vali Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Âdem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve Etüt Van Projesi koordinatörleri de katıldı.

HEDEF, VAN’IN AKADEMİK BAŞARISINI 5 YIL İÇERİSİNDE İLK 5’E ÇIKARMAK

Van’da eğitim alanında yapılan çalışmalar arasında en kapsamlı ve önemli projelerden biri olan Etüt Van projesi, 13 ilçe merkezindeki okullarda açılan 130 kurs, 4 bin öğretmen ile ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 50 bin öğrenci ile yapılıyor.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen projede, hedef Van’ın akademik başarısını 5 yıl içerisinde ilk 5’e çıkarmak.

Etüt Van Projesi ile öğrenciler farklı okullardan öğretmenlerle ders işleme imkânı buluyor.

Seviye belirleme sınavları ile sınıfları belirlenen öğrencilere seviyelerine uygun ücretsiz kaynak desteği sağlanıyor.

Alanında uzman kadroların görev aldığı etüt merkezlerinde, proje süresince akademik sınavlara yönelik başarı odaklı eğitim ve eğitim koçluğu desteği veriliyor.

Belirli periyotlarla deneme sınavlarının yapılacağı merkezlerde, bol bol test çözme imkânı bulan öğrenciler, sosyal faaliyetler de gerçekleştirme imkânı buluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.