Erdoğan’ın sözleri İsrail medyasında deprem etkisi yaptı

Erdoğan’ın partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda İsrail-Filistin savaşına ilişkin sert tepkisi İsrail manşetlerine taşındı.

Erdoğan’ın sözleri İsrail medyasında deprem etkisi yaptı
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda İsrail-Filistin savaşına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunarak İsrail yönetimine sert tepki gösterdi.

Erdoğan’ın açıklamaları İsrail medyasında deprem etkisi oluşturdu.

Erdoğan'ın sözleri İsrail medyasında deprem etkisi yaptı

Hareetz Erdoğan’ın Hamas ile ilgili sözlerini başlığa taşıyarak Erdoğan’ın İsrail ziyaretini ertelediği bilgisine yer verdi.

Times of İsrael de Erdoğan’ın Hamas ile ilgili “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” sözlerini manşetine taşıdı.

“Batı size çok şey borçlu. Ama Türkiye’nin size hiçbir borcu yok.” sözlerine yer veren gazete Erdoğan’ın son yıllarda Hamas ile ilgili diğer yorumlarını hatırlattı:

2018’de Netanyahu’ya bir “hatırlatma” amacıyla “Hamas bir terör örgütü değildir ve Filistinliler de terörist değildir” diye tweet atmıştı. “Bu, Filistin vatanını işgalci bir güce karşı savunan bir direniş hareketidir.”

Erdoğan'ın sözleri İsrail medyasında deprem etkisi yaptı

Jeruselam Post ise yine Erdoğan’ın Hamas ile ilgili sözlerine yer verdi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

Partisinin milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Erdoğan, İsrail’in Türkiye’nin iyi niyetinden yararlandığını ve önceden planladığı gibi İsrail’e gitmeyeceğini söyledi.

İktidardaki AK Parti’den milletvekilleriyle konuşan Erdoğan, İsrail ve Filistin güçleri arasında derhal ateşkes çağrısında bulundu ve bölgede kalıcı barışın sağlanması için Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“Hamas bir terör örgütü değil, mücahitlerin topraklarını ve halkını korumak için savaştığı bir özgürlük grubudur ” dedi.

Erdoğan'ın sözleri İsrail medyasında deprem etkisi yaptı

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.