Edremit’in mahallerinde yol yapım çalışmaları sürüyor

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçe genelindeki yol yapım ve düzenleme çalışmalarını birçok mahallede eş zamanlı olarak sürdürüyor. Belediyenin süren çalışmalarını değerlendiren Edremitliler, uzun yıllardan sonra tozlu ve çamurlu yollardan kurtulduklarını söyledi.

Edremit’in mahallerinde yol yapım çalışmaları sürüyor
VAN
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçedeki yol yapım çalışmalarını hızlandırdı. Birçok mahallede eş zamanlı olarak çalışan belediye ekipleri, çalışmalar kapsamında yolları kilitli parke taşı ile donatırken birçok mahallede ise yol tamir ve düzenleme çalışması yürütüyor. Ekipler, Süphan Mahallesi başta olmak üzere çevre yolunun geçtiği yerlerde yeni bağlantı yolları açıyor.

“Yollarımız 30 yıldır çamur içerisindeydi”

Belediye, haftalar süren çalışmalar sonunda Enginsu (Xerekanês) Mahallesi’nin neredeyse tüm yollarını kilitli parke taşı ile donattı. Tozlu ve çamurlu yollardan kurtulan mahalle sakinleri, çalışmalar karşısındaki memnuniyetini dile getirdi. Mahalle Muhtarı Ahmet İgit, mahalle yollarının 30 yıldır çamur içinde olduğunu söyledi.

İgit, “ Belediye uzun zamandır yollarımıza parke taşı yaptı. Allah razı olsun.Başkanlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Mahalle sakini Erol Ataş ise “Topraklı yollarımızın hepsi şu an parke taşı ile döşendi. İyi hizmetler getirildi. Belediyemizden devletimizden Allah razı olsun”  sözlerini kullandı.

“Çok sıkıntı çekiyorduk”

Enginsu Mahallesi’nin ardından yol parke çalışmalarının başlatıldığı Andaç (Mars) Mahallesi’nde de vatandaşlar memnun. Mahallede devam eden çalışmalar kapsamında birçok ana ve ara yolda parke taşı çalışması yapıldı. Belediye Eşbaşkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi’ye teşekkür eden mahalle muhtarı Medeni Han, “ Daha önce yollarımız topraklıydı. Yollarımız çok sıkıntılıydı. Topraklı yollarımızın hepsi parke taşı ile yapıldı.” Diye konuştu. Davut İgit isimli mahalleli ise “ Yollarımız kötüydü, eskiden çok sıkıntı çekiyorduk. Çamur içinde gidip geliyorduk. Şu an yollarımız parkeleniyor. Belediyemiz sağ olsun” dedi.

13 yaşındaki Veysel Öztürk ise artık daha rahat bisiklet sürdüklerini ifade ederek, belediyeye teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN-EDREMİT BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.