Ebeveynler Dikkat! Sanal oyunlar tehlike saçıyor

Ebeveynler Dikkat! Sanal oyunlar tehlike saçıyor
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

Son zamanlarda çocukların telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik cihazlar aracılığıyla oynadıkları sanal oyunlar tehlike saçıyor.
Günümüzde teknolojik cihazların kullanım yaşı düştü. Birçok çocuk telefon ya da tablet gibi teknolojik araçlarla içeriğini bilmedikleri bir çok oyun oynuyor. Oynadıkları bu oyunlar çocuklar üzerinde psikolojik olarak kötü etkiler bırakabiliyor.
Konuyla alakalı bilgi veren Psikolojik danışman ve Rehber öğretmen Atiye Ekim; “Teknoloji biz büyüklerin hayatında olduğu gibi en değerlilerimiz olan çocuklarımızın da hayatında. Bundan soyutlamak pek mümkün olmamaktadır. Teknoloji kullanımın da ebeveynin kontrolü çok önemlidir. Süre ve içerik konusunda ebeveynler her zaman kontrollü olmak zorunda tabi ki bunu çocuğa çok fazla yansıtmadan. Çocukla doğru bir iletişim kanalı üzerinden onun anlayacağı dilde konuşmalı ve telkinlerde bulunmalıdır. Herşeyden önce örnek olmalıdır. Elimizde telefonla oynarken çocuğumuza “O oyunu kapat ve hemen telefonu bırak!” gibi cümleler inandırıcı gelmediği gibi bize öfke beslemesine de neden olacaktır. Doğru örnek olarak, kontrollü olarak daha sağlıklı bir yol alınabileceğini düşünüyorum ” dedi.


“Ellerindeki Kutular Katil Bebek Oyunları İle Dolu”
Ebeveynlerin özellikle bu konu hakkında çocuklarını sürekli kontrol etmesi gerektiğini belirten Ekim; “Ekran maalesef ki hepimizi içerisine alan bir dünya özellikle de küçük çocuklarda soyut-somut , gerçek-gerçek dışı algısı gelişmediği için zihin ciddi bir karmaşa içerisine girer. Bu hep böyleydi. Bizim zamanımızda kendini casper sanıp duvardan geçmeye çalışan çocuklar bir dönem sonra kendini örümcek adam sanıp atlayan çocuklara dönüştü. Şimdi ki tehlike ise elinde bıçakla, silahla gezip herkesi öldüren karakterler ve sorun oldukça büyük öldürmeyi, ölümü normalleştiren çocuklar var artık. Gerçeklik algısından uzaklaştırır bilgisayar oyunları , yanlızlaştırır olumsuz durumları normalleştirir. Bu sebepten dolayı bir çok oyun yasaklanmalı, yaş kontrolü sağlanmalı diyoruz. Çünkü çocukların ellerindeki kutular katil bebek oyunları ile dolu. Sevgili ebeveynler bu konu hakkında çok dikkatli ve tedbirli olalım. Çocuklarınızın oynadığı oyunlar kesinlikle küfür ve şiddet içermemeli. Oynadıkları oyunlar araştırılmalı, şiddet, küfür ve cinsellik içeren oyunlardan uzak durulmalıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.