Dursun Odabaş Tıp Merkezi İpekyolu ek binası kapatılıyor mu?

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binasının kapatılması veya başka yere taşınmasına Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan’dan tepki geldi.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi İpekyolu ek binası kapatılıyor mu?
VAN
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Van’da geçtiğimiz günlerde kapatılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin İpekyolu ek binası tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan alınan karara tepki göstererek,  yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

“Kamuoyunu tedirgin ve rahatsız eden karara şiddetle karşı çıkıyoruz”

Başkan İlhan yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta ki gündemimiz Sağlık Hizmetleri! Vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşımını sağlamak amacıyla Kazım Karabekir- Maraş Caddesi üzerinde 2017 yılında hizmete giren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin ek binasının kapatılması veya daha uzak bir yere taşınmasını kabul etmiyoruz. Saadet Partisi olarak vatandaşı mağdur edecek olan yanlış kararın karşında duracağız! Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van’ın sorunlarına halkımızın şikâyetlerine olan duyarlılığımız her zaman ki gibi devam etmektedir.   Van’ın en kalabalık nüfusa sahip, gündüz nüfusu 500 bini geçen merkez ilçemiz İpekyolu’nda sağlık hizmeti veren Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binasının kapatılacağı veya İpekyolu üzerinde ki eski SSK hastanesi binası yerinde yapılan çok ortaklı bir binaya taşınacağı söylentileri tüm Van halkını rahatsız ve tedirgin etmiştir. Kamuoyunu tedirgin ve rahatsız eden karara şiddetle karşı çıkıyoruz” dedi.

“Vatandaşın sağlığı ile oynamayın”

Van’da sağlık alanında çok büyük sorunların yaşandığını belirten Başkan İlhan, “Sağlıkta çok büyük sorunlar yaşayan, hekim eksikliğinin had safhada olduğu Van’da yine yanlış planlamalar sonucu hastaneler şehir merkezine uzak iki bölgede toplanmıştır.  Bu durum göz önüne alınarak dönemin Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal döneminde 2017 yılında Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi tarafından Kazım Karabekir/ Maraş Caddesi üzerinde ek poliklinikler hizmet vermeye başladı.  Özellikle vatandaşların mağduriyetini önlemek, muayene, fizik tedavi, biyokimya, hematoloji ve diğer laboratuvar hizmetleri vermek, radyoloji imkânı sağlamak amacıyla açıldı.  Zaman içinde ihtiyaca göre poliklinik sayısı artırıldı.  Vatandaşın üniversite yönetiminden beklentisi Van YYÜ Tıp Fakültesinin şehir merkezinde eski Van YYÜ Araştırma Hastanesi yerinde modern semt poliklinik hizmet vermesidir.  Ancak son zamanlarda partimizi arayan vatandaşlar Van YYÜ rektörlüğünün aldığı kararla Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi tarafından Kazım Karabekir/ Maraş Caddesi üzerinde bulunan ek polikliniklerin kapatılacağı veya İpekyolu üzerinde eski SSK Hastanesi yerinde yapılan çok ortaklı binaya taşınmak istendiği yönünde şikâyet ve tepkilerini dile getirmişlerdir.  Vatandaşın sağlığı ile oynamayın. Vatandaşı mağdur etmeyin! Grekçesi ne olursa olsun ek polikliniklerin kapatılması veya taşınması yanlıştır” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın sağlık, eğitim ve güvenliğinden tasarruf olmaz”

Saadet Partisi olarak vatandaşa eziyet eden, vatandaşı mağdur eden yanlışa göz yummayacağız, müsaade etmeyeceğiz diyen İlhan, “Karar alıcıları uyarıyoruz.  Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu toplu taşıma aracına dahi para verecek gücü yoktur.

Muayene ve sonucunu almak için ya gün boyu hastanede zaman geçirecek veya iki üç kez gel git yapacaktır.  Vatandaşın sağlık, eğitim ve güvenliğinden tasarruf olmaz. Sosyal devlet vatandaşa hizmet sunarken kar zarar hesabı yapmaz. Hastaneleri geliştiremiyorsunuz bari mevcut olanı kapatmayın. Göstermelik popülist haber ve açıklamalar ile gerçek hizmet arasında çelişkiler var. Sağlıkta denetim kontrol mekanizması çökmüş durumdadır. Bina yapmakla sorun çözülmüyor.  Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak sağlık hizmetlerinin vasat olduğu ilimizde vatandaşımız daha iyi hizmet beklerken mevcut poliklinikleri kapatma veya birilerine rant sağlamak amacıyla taşınmasına karşı çıkacağımızı buradan ilan ediyoruz.  Yetkilileri ilgilileri kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.