DPÜ Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Zeynal Abiddin Ergüler atandı

DPÜ Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Zeynal Abiddin Ergüler atandı
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardımcısı olarak atanan Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynal Abiddin Ergüler, düzenlenen törenle görevine başladı.

Prof. Dr. Ergüler’in makam odasında düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık ile Genel Sekreter Yusuf Çetin’in katıldığı törende konuşan Rektör Kazım Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin son yıllarda önemli başarılar elde ettiğini kaydederek şunları söyledi,” DPÜ, kurumsal hedeflerini gerçekleştirme konusunda son yıllarda pek çok önemli başarıya imza attı. Teknofest’te son 4 yılda üç birincilik ve bir de üçüncülük elde ettik. Sadece iki yıldır şampiyon olduğumuz İHA kategorisinde bu yıl ulusal ve uluslararası 3 binden fazla takımın katıldığı ve içlerinde çok iyi teknik üniversite takımların varlığı düşünüldüğünde elde ettiğimiz başarının önemi daha iyi anlaşılır” dedi.

“ Teknokent’teki başarısına bakanlık da kayıtsız kalmadı”

Teknokent’in başarısına bakanlığında kayıtsız kalmadığını söyleyen Rektör Kazım Uysal,” 2018’de kapatılma kararı alınan Teknokentin tüm eksiklerini giderdik. 2022 yılında etkinliklerini sürdüren 70 Teknokent içinde 55. sıraya yükselen Kütahya Tasarım Teknokent’in mevcut binasının dolması, önemli projeleri bitirmesi ve patentler almasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız da kayıtsız kalmadı ve ek bina isteğimizi kabul ederek karşılık verdi. İnşallah kısa zamanda mevcut binadan daha büyük ve güzel bir binaya kavuşacağız. Son 4 yılda bilimsel araştırma projelerinin (BAP) hem proje sayısında hem de destek miktarlarında önemli artışlar sağlandı. 2020 yılında BAP destek miktarı 3,3 milyon TL iken 2022 yılında 10,7 milyon TL destek sağlandı. 2023 yılında ise 12 milyon TL destek sağlamayı planlıyoruz. Son 4 yıl içinde BAP desteklerinde yüzde 200’den fazla artış sağlandı” dedi.

“Akademik teşvik puanları her geçen yıl yükseliyor”

Akademik teşvik puanları her geçen yıl yükseldiğine dikkat çeken Rektör Uysal,” Lisansüstü program sayıları üniversitelerin Ar-Ge kabiliyetlerinin önemli bir göstergesi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 2019 yılında 20 bilim dalında doktora, 58 bilim dalında yüksek lisans eğitimi yapılmaktaydı. 2023 yılında doktora program sayısını 31’e, yüksek lisans program sayısını 94’e çıkardık. Öte yandan Üniversitemizde 2019’da 439 olan öğretim üyesi sayısı, 2022 sonunda 590’a yükseldi. Öğretim üyesi sayısında son 4 yıl içinde yaklaşık yüzde 34 artış yaşandı. Ayrıca akademik teşvik almayı hak eden öğretim elamanı sayısında da artış yaşandı ve Üniversitemizde 2020 yılında 39,7 olan akademik teşvik ortalama puanımız ise 2022’de 42,7 ye yükseldi. Bu veriler üniversitemizin akademik üretkenliğinin yıldan yıla önemli derecede arttığını gösteriyor” dedi.

“DPÜ, AB projelerinde ilkleri başardı”

AB projelerinde ilkleri başardığını ifade eden Uysal,” Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin en başarılı olduğu alanlardan birisi de Avrupa Birliği projelerinden alınan desteklerdi. Erasmus KA 171 çercevesinde hibe alınan ülke sayısı 2019’da 4 iken, 2022’de 23 ülke için yazdığımız proje kabul edildi. 2022 yılında DPÜ, Türkiye’de en fazla hareketlilik bütçesi elde eden 3. devlet üniversitesi oldu. 2019’da 179 bin € olan KA 171 projeleri desteğimiz, 2022 yılında ise 265 bin €’ya yükseldi. YÖK’ün hazırlamış olduğu raporda 2022’nin uluslararası değişim programlarına katılan öğretim elamanı sayısı en yüksek olan üniversite olduk. 2023 yılı için ise şu an için 28 ülke için proje yazdık. 2019’da sadece bir tane olan Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık Proje sayımızı 2022 yılında 8’e çıkardık. Bu yıl için ise 9 adet proje başvurusunda bulunduk. 2022 yılında ilk defa merkezi Brüksel projesi kazandık. Hatta 2022’de ülkemizden kabul edilen 3 merkezi Brüksel projesinin 2 tanesi DPÜ’ye ait. Bu alanda ayrıca DPÜ tarihinde ilk defa Avrupa Birliği destekli staj konsorsiyum projeleri geliştirdik. Afyon Kocatepe, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri ile Kütahya ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odalarının paydaş olduğu Dumlupınar Staj Konsorsiyumu’nda yürütücü olan DPÜ, şimdiden 45 bin 400 € hibe almaya hak kazandı” dedi.

“DPÜ 89 farklı ülkeden öğrencinin eğitim aldığı uluslararası bir kurum”

DPÜ’nün 89 farklı ülkeden öğrencinin eğitim aldığı uluslararası bir kurum olduğuna vurgu yapan Rektör Kazım Uysal,” 4 yıl önce üniversitemizde yaklaşık 600 civarında yabancı öğrenci vardı. Avrupa Birliği projelerindeki özellikle Erasmus KA 171 projelerindeki ciddi artışla birlikte üniversitemizde yabancı öğrenci sayısı da arttı. Üniversitemizde bu akademik dönemde 89 ülkeden yaklaşık 10 bin yabancı öğrenci eğitim aldı. Bu böylece üniversitemiz, yabancı öğrenci sayısı bakımından ülkemizdeki devlet üniversiteleri içinde 3. sıraya yükseldi. İyi derecede Türkçe bilen, iyi eğitim almış, gönül bağı kurduğumuz gönüllü elçiler yetiştirmeye ve köklü devletimizin ve asil milletimizin ali menfaattarına hizmet etmeye bu alanda da devam edeceğiz. Yaklaşık 9 milyon metrekare yerleşke alanına, 400 bin metrekare kapalı alana sahip olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, bu kadar büyük bir alana sahipken bile dünya üniversitelerini altyapı, enerji, atıklar, su, ulaşım ve eğitim konularında derecelendiren sürdürülebilirliği esas alan uluslararası derecelendirme sistemi GreenMetric’te kendini üst sıralara taşımayı başardı. İlk defa 2019 yılında GreenMetric’e başvurduğumuz ve 2020 yılında 758. sıradan girdiğimiz listede 2022 yılında dünyada 273., ülkemizde ise 20. sıraya yükseldik” şeklinde konuştu.

“DPÜ sanatta ve sporda sayısız başarı kazanan bir üniversite oldu”

DPÜ’nün sanatta ve sporda sayısız başarı kazanan bir üniversite olduğunu kaydeden Uysal,” DPÜ, düzenlenen sergiler ve hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimizin farklı kurumlardan elde ettiği sayısız başarıların yansıdığı güzel sanatlar alanında da bir marka olmayı çoktan başardı. Bu başarıyı Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve yeni eserlerin eklendiği Dumlupınar Üniversitesi Müzesi’ni yeni binasına taşıyarak taçlandırdık. Bilimde ve sanatta iddialı bir üniversiteyi kurarken sporda da çok büyük başarıları yakalayan bir üniversite olduk. Milli takımlara akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi göndermenin yanında ulusal ve uluslararası turnuvalarda sayısız başarı kazanan DPÜ son 4 yılda atletizm, plaj voleybolu, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, su altı hokeyi, karate, wushu – kung fu, kar voleybolu, gülle atma, disk atma, yüksek atlama, uzun atlama, bayrak yarışları, kros, muay thai alanında önemli şampiyonluklar ve madalyalar kazandı” dedi.

“DPÜ’nün yükselen başarısını birlik ve beraberlikle sürdüreceğiz”

DPÜ’nün yükselen başarısını birlik ve beraberlikle sürdüreceklerini belirten Prof. Dr. Ergüler, Rektör Uysal’a teşekkürlerini ileterek, Rektör Yardımcılığı görevine getirilmesinin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Ergüler, “ Üniversitemizin son yıllarda elde ettiği başarılar tüm kamuoyunun malumu. Kurumsal hedeflerimiz çerçevesinde elde edilen başarıların sürdürülmesi hususunda birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Hep birlikte Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin son yıllarda hızla yükselen başarısını daha da yukarılara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.