Dikkat! Van’da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroji 14.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan günlük hava tahmininde, Van’ın kuzey ve doğusunda sıcak havaların yerini sağanak yağışa bırakacağı ifade edildi. Son aylarda yaşanan aşırı sıcak hava...

Dikkat! Van’da sağanak yağış bekleniyor
VAN
Yayınlama: 04.08.2023
A+
A-

Meteoroji 14.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan günlük hava tahmininde, Van’ın kuzey ve doğusunda sıcak havaların yerini sağanak yağışa bırakacağı ifade edildi.

Son aylarda yaşanan aşırı sıcak hava bütün canlıları etkiliyor. Özellikle öğle saatlerinde bunaltıcı olan sıcak hava, dışarıda durmayı dahi zorlaştırıyor. Bu durumun kısmen değişeceğini ve sağanak yağışın olacağı tahmininde bulunan Meteoroji 14. Bölge Müdürlüğü, Bitlis’in kuzeyi ve Van’ın doğusu ve kuzeyinde sağanak yağışın beklendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

“Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bitlis’in Kuzeyi ile Van’ın Doğusu ve Kuzeyinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında yer yer üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Rüzgarın kuzeyli ve batılı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren yer yer sert rüzgar şeklinde esmesi beklenmektedir.”

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.