Dikkat! Hac ön kayıt işlemlerinde bugün son gün

Gelecek yıl hac ibadetini yerine getirmek isteyenlerin ön kayıt ve kayıt yenileme başvuruları, e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. 5 Ağustos’da başlayan kayıtlar için bugün son gün.

Dikkat! Hac ön kayıt işlemlerinde bugün son gün
Yayınlama: 16.09.2024
A+
A-

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk kez başvurmak isteyen vatandaşlar, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden gerçekleştirecek.
İlk defa kayıt yaptıracak olanlar, 750 TL olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek. 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyenler kayıtlarını, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Başkanlıkça otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu gruptaki vatandaşlar hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini yapacak. 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek. Söz konusu gruptaki çocuklar ebeveynlerinin kura kat sayısını etkilemeyecek.Grup birlikteliğinin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7’den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecek. Akrabalık bağı olmayan vatandaşlar da istedikleri takdirde grupça hac görevlerini getirebilir.

e- Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan kayıtlar için bugün son gün.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.