DEVA’dan istifa eden isim açıkladı: 20 bin kişi daha istifa edip başka partiye geçecek

DEVA Partisi’nden istifa eden Esenyurt kurucu ilçe başkanı Halis Kahriman, 18 Kasım’da 20 bin üyenin daha istifa edeceğini, o üyelerle birlikte başka bir partiye geçeceklerini açıkladı.

DEVA’dan istifa eden isim açıkladı: 20 bin kişi daha istifa edip başka partiye geçecek
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

DEVA Partisi’nden istifa eden Esenyurt kurucu ilçe başkanı Halis Kahriman, partiye olan kırgınlıklarının üç aydır olduğunu ve kuruluş amacından saptığını belirtti. 

Cumhuriyet gazetesine konuşan Kahriman, 20 bin üyenin daha istifa edeceğini ve başka partiye geçeceklerini açıkladı: 

“18 Kasım’da 20 bin üyenin istifa etmesi bekleniyor. O istifa eden 20 bin üyeyle birlikte yeni bir partiye geçişimiz olacak. Henüz değerlendirme aşamasındayız.  Geleceğin Türkiye’si ile ilgili adaletten, özgürlükten, demokrasiden hukuk üstünlüğüne inanan bir yol haritası bulursak hangi parti olursa o partiyle olacağız. Bizim amacımız hizmet, bizim amacımız koltuk değil.”

“GENEL BAŞKANIN ARKADAŞINI VEKİL YAPMAK İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Halis Kahriman, istifaya karar verdiklerini DEVA Partisi yönetiminin bildiğini belirtti.

“Biz istifaya zaten karar vermiştik ve bu biliniyordu” diyen Kahriman, “Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi? Teşkilatların sesini duymazdan gel, kibir içinde salon siyaseti yap. Sonra da ayıp oldu. Ayıp yapan sizsiniz” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a seslenen Kahriman, “İttifakı bozacak kadar, seçimi riske edecek kadar arkadaşının arkasında duran Sayın Genel Başkan’a sormak isteriz: Arkadaşınızın milletvekili olması Türkiye’nin geleceğinden daha mı önemliydi? Biz Sayın Genel Başkanın arkadaşlarını milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millet için siyaset yapıyoruz” dedi. 

Biz istifaya zaten karar vermiştik ve bu biliniyordu.
Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi?
Teşkilatların sesini duymazdan gel, kibir içinde salon siyaseti yap. Sonra da ayıp oldu. Ayıp yapan sizsiniz.
İttifakı bozacak kadar, seçimi riske…

— Halis Kahriman (@haliskahriman) October 25, 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.