Deva Partisi Van İl Başkanı Ak Parti’ye geçiş yaptı

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ve ilçe başkanı ile beraber partilerinden istifa ederek Ak Partiye geçiş yaptı.

Deva Partisi Van İl Başkanı Ak Parti’ye geçiş yaptı
Yayınlama: 24.05.2023
A+
A-

DEVA Partisi’nin Van’daki ilk yönetiminde yer alan ve en çok öne çıkan isimlerden biri olan Erdinç Peker partisinden istifa etti. DEVA Partisi’nden istifa eden Peker, AK Parti’ye geçti. AK Parti Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda Peker’in yanı sıra DEVA Yönetim Kurulu İl ve bazı ilçe kademeleri de istifa etti.

Programda konuşan Peker, “Millet İttifakı bizi temsil edemez hale geldi” dedi. Peker 2’inci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini söyledi.

“Partimiz tarafından yalnız bırakıldık”

Uzun soluklu bir seçim sürecinden geçtiklerini belirten Peker, “Beraberce büyük emekler harcadığımız, maddi manevi elimizden gelenin fazlasını yapmış olduğumuz partimiz tarafından seçim sürecinde tamamen yalnız ve başka partilerin ellerine teslim edildik. Emeklerimizin karşılığı olarak bize dayatılan bu tavır asla tarafımızca kabul edilebilir değildi. Bizler yine de sabrettik ve sivrilen taraf olmak istemedik. Van’daki çabamızın ürünü olan ve partimize teşkilat içinden ve dışından onlarca aday adayı başvurusu yapılmasına rağmen, bizlerden bir isim bile millet ittifakı milletvekili listesinden ilimizde aday gösterilmedi. Aday gösterilmemesi dışında, seçim süreci boyunca tek taraflı yürütülen bir süreç olması için sürekli dışarda bırakılmaya çalışıldık” ifadelerini kullandı.

“Emeklerimiz görmezden gelindi”

Millet İttifakı ve DEVA Partisi’nin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Peker “Bu süreçlerin tamamında Deva Partisi genel merkezinin de duyarsızlığı bizi ziyadesiyle üzdü. Uzun süre emek verdiğimiz ve de Van halkı tarafından büyük teveccüh gördüğümüz süreçlerimizin sonunda kişilerin şahsi ihtirasları sebebiyle emeklerimizin tamamını görmezden gelinmiştir. Bunun yanında, ülkemizin selameti ve geleceği için umut beslediğimiz Millet İttifakı ve Deva partisi bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır.” dedi.

“Yoğun istişareler sonucu bu kararı aldık”

Karar verme konusunda yoğun istişareler yaptıklarını belirterek Peker,  şunları söyledi:

 “Bizler daha iyi bir gelecek için oluşumların olmasını beklerken, ülkemizi zarara sürükleyen bu yapının yanında durmayı kendimize kabul ettiremezdik. Şer odaklarıyla hareket eden, gizli kapılar ardında kabul edilemez pazarlıklar yapan Millet İttifakı temsilcileri bizi temsil edemez duruma geldiler. Bu rahatsızlığımızı defalarca dile getirdik, lakin sesimizi duyuramadık. Emek harcadığımız, gecemizi gündüzümüzü verdiğimiz Deva partisi genel merkezi ise sadece birkaç şahsı milletvekili yapmak amacıyla teşkilatlarının çoğunu görmez ve duymaz oldu. Tüm bunların sonucuyla yol arkadaşlarımla kararımızı tekrar gözden geçirmek için bir araya geldik ve yoğun istişareler yaptık.”

“İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağımıza söz veriyoruz”

Seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini aktaran Peker, “Sabırlı ve çok düşünerek hareket ettik. Günün sonunda devletimiz, milletimiz ve de vatanımız için bütün emeklerimizden feragat edip doğru duran tarafta olmayı kendimize görev saydık. Bizler sadece siyaset hesabı olan bir topluluk değiliz. Önceliğimiz güçlü bir Türkiye’dir. Millet ittifakı bu anlamda sürekli zafiyetler gösterip her pazarlık masasında kolunu bacağını bırakmayı kabul eden bir oluşum olmuş, gördüğümüz durum itibariyle de ülkeyi yönetemeyeceklerine kanaat getirmiş bulunmaktayız. Doğru olan, ülkemizin ve devletimizin devamlılığını sağlayacağına inandığımız Ak Parti saflarına geçmeyi kendimiz ve ülkemiz için bir görev kabul etme kararı almış bulunmaktayız. Herhangi bir pazarlık yapmadan, sadece ülkemizin bekası için gerekli tüm çalışmaları yapacağımıza ve de ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

DEVA Partisinden istifa ederek partilerine katılan il başkanı ve teşkilat mensuplarına teşekkür eden Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve Milletvekili Burhan Kayatürk, alınan kararın ülke ve Van için hayırlar getireceğine inandıklarını söylediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.